neil gaiman’ın sandman’i netflix’e geliyor

neil gaiman’ın sandman’i netflix’e geliyor


dc’nin en pahalı dizi projesi


Neil Gaiman’ın kült çizgi roman serisi Sandman, Netflix’e geliyor. Warner Bros.’la anlaşmaya çok yakın olan Netlix, Sandman’in live-action uyarlaması için hazırlıklara başladı. DC evreninin en pahalı dizisi olacak yapımda, Wonder Woman’da senaristlik yapan Allan Heinberg, senaristliği ve yapımcılığı üstlenecek. Neil Gaiman ve David Goyer ise dizinin idari yapımcısı olarak karşımıza çıkacak.

DC’nin Vertigo serisinden 1989 ve 1996 seneleri arasında yayınlanan Sandman, rüyaların kişileşmiş hali kahramanımız Morpheus’un hikayesini anlatıyor. Yayınlandığı tarihten itibaren oldukça olumlu eleştiriler alan çizgi romanın dizisi ekranlara gelmesi için yıllardır uğraşılıyor. Son olarak Inception’dan tanıdığımız Joseph Gordon-Levitt’in New Line Cinemas’la beraber üç filmlik bir seri olarak çekmek istediği Sandman projesi, iki tarafın anlaşamamasıyla rafa kaldırılmıştı.

Gaiman’ın işleri son yıllarda hayli revaçta. Yazarın American Gods romanına yapılan Starz uyarlaması üçüncü sezonunu yayınlamaya hazırlanıyor. Yine Gaiman’ın Terry Pratchett’la beraber yazdığı Good Omens adlı romanına yapılan uyarlamayı, Amazon Prime Video geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlamıştı. Bazı karakterlerinin hikayesini Sandman’den alan Lucifer’ın dördüncü ve beşinci sezonunun yayın haklarının Fox tarafından bırakılması üzerine Netflix dizinin haklarını satın almıştı.

Netflix ve Warner Bros., dizi hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Dizinin kaç bölümden oluşacağı ve ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.