once upon a time in hollywood karakterlerinin ilham kaynakları

once upon a time in hollywood karakterlerinin ilham kaynakları


tarantino’dan 3 saatlik podcast söyleşisi


Pure Cinema podcast’ine üç saatlik bir söyleşi veren Quentin Tarantino, yeni filmi Once Upon a Time in Hollywood’da Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt’in oynadığı karakterlerin hikayelerini gerçek hayattan aldığını söyledi.

Rick Dalton ve Cliff Booth karakterlerini canladıran ikilinin hikayesini, 60’lı yılların Hollywood’unda yaşayan insanlardan aldığını söyleyen Tarantino; ‘’Leo’nun karakteri Rick, televizyondan filmlere geçiş yapmak isteyen bir oyuncu, ama bunun yanında kendi kültürünün değişmesine de tanıklık eden biri. Tüm dünyası, dönemin çoğu aktörlerinin başına geldiği gibi allak bullak olmuş. Biraz George Maharis, biraz Edd Byrnes, biraz Tab Hunter, biraz Fabian, biraz da Vince Edwards gibi. Bunların hepsi yakışıklı başroller ama aynı zamanda karmakarışık insanlar. Dönemine baktığımızda başroller, androjen, uzun saçlı, zayıf oyuncular. Michael Sarrazin, Peter Fonda, Michael Douglas, Arlo Guthrie gibi isimler… Ünlü kişilerin hippi çocukları. Eğer Rick, o dönemde bir filmde oynasa onları yakalayan polis olabilirdi ancak.’’ açıklamasını yapıyor.

Brad Pitt’in canlandırdığı Cliff Booth karakterini ise, Tom Laughlin’in oynayıp yönettiği 1971 yapımı Billy Jack filminden aldığını söyleyen Tarantino’nun yeni filmi Once Upon a Time in Hollywood, 23 Ağustos’ta vizyona girecek.

Podcast’in tamamını hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Once Upon a Time in Hollywood’un fragmanı ise hemen burada.