peaky blinders’ın beşinci sezon müzikleri anna calvi’den

peaky blinders’ın beşinci sezon müzikleri anna calvi’den


yeni sezonun özel gösterimi birmingham’da yapıldı


Peaky Blinders’ın beşinci sezon prömiyeri, dün Birmingham’da özel bir gösterimle yapıldı. Bu sezonun soundtrack’i ise Anna Calvi’ye emanet. NME’ye verdiği bir röportajda süreci aktaran Calvi, dizi için baştan sona yeni bir soundtrack yarattığını ve sürecin nasıl işlediğini anlatıyor.

‘’Çok heyecanlıyım. Şimdiye kadar konu hakkında konuşmamak oldukça zordu. Soundtrack yapmak benim için yeni bir deneyimdi ama çok doğal geldi. Garip bir şekilde dizideki karakterlerle aramda bir bağ olduğunu düşünüyorum.’’ sözleriyle müjdeyi veren Calvi, diziden de övgü dolu sözlerle bahsediyor: ‘’Her zaman bu diziyi sevdim. Giyiniş şekilleri, çalan şarkılar, güçlü karakterler ve sinematik havası. Televizyonda gördüğünüz birçok diziden daha iyi.’’

İyi bir soundtrack yaratmak için çok uğraştığını ve dizinin rüyalarına bile girdiğini söyleyen sanatçı, Tommy Shelby’nin psikolojisini keşfetmeyi denediğini de sözlerine ekliyor. Yönetmen Anthony Byrne’ün de kendisine çok güvendiğini ve dilediği yöne gitmesinde destek verdiğini söyleyen Calvi’nin Peaky Blinders’ın beşinci sezonu için yarattığı soundtrack’i merakla bekliyoruz.

Peaky Blinders’ın yeni sezonunu beklerken, Anna Calvi’nin son albümüyle aynı ismi taşıyan Hunter isimli tekliyi dinlemek için sizi hemen aşağıya alıyoruz.