quentin tarantino onuncu filmiyle yönetmenliği bırakmaya kararlı

quentin tarantino onuncu filmiyle yönetmenliği bırakmaya kararlı


sona yaklaşıyoruz…


Daha önce de film sayısının arttıkça yönetmenin kaliteli iş çıkarmasında sorunlar doğacağı fikrini savunan Oscar ödüllü yönetmen Quentin Tarantino, onuncu filmiyle yönetmenliği bırakma konusunda ısrarlı. Dokuzuncu filmi Once Upon a Time in Hollywood ile kendi belirlediği sınıra yaklaşan başarılı yönetmen, kariyerini kötü bir film yapmadan tamamlamak istediğinin altını çizen bir açıklamada bulundu.

GQ Avustralya’ya röportaj veren Tarantino: ‘’Sanırım konu filmlere geldiğinde artık yolun sonuna geldim. Kendimi kitap yazmaya ve tiyatroya vermek istiyorum, hayatımın büyük bir bölümünü filmlere verdim ve artık verecek bir şeyim kalmadı.’’ diyerek yönetmenlik kariyerinin sonuna geldiğini açık açık itiraf ediyor. Soru üzerine biraz düşünen ve ‘’Hatta Once Upon a Time in Hollywood’la bile kariyerimi sonlandırabilirim. Eğer iyi karşılanırsa, neden olmasın.’’ cevabını veren Tarantino, artık topu bize atmış durumda.

Yönetmenin Once Upon a Time in Hollywood’da beraber çalıştığı Brad Pitt ise Tarantino’nun blöf yapmadığını ve ciddi olduğunu savunuyor: ‘’Ben de bırakmasına çok üzüleceğimi ona söyledim ama o yönetmenlerin, filmler çoğaldıkça kötüleştiğini savunmaya devam ediyor. Ama başka planları var ve onun işlerine tamamen veda etmemiz daha çok zaman alacak.’’ diyerek en azından Tarantino’nun tamamen ortadan kaybolmayacağının garantisini veriyor.

23 Ağustos’ta vizyona girecek Once Upon a Time in Hollywood’un fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.