the dark crystal’ın beklenen prequel dizisinden comic-con özel fragmanı

the dark crystal’ın beklenen prequel dizisinden comic-con özel fragmanı


30 ağustos'ta netflix'te


The Muppet Show’un yaratıcısı Jim Henson imzalı 1982 yapımı The Dark Crystal’ın beklenen prequel dizisi The Dark Crystal: Age of Resistance’tan dizinin yapım aşamasını anlatan Comic-Con özel fragmanı yayınlandı.

Gelfingler ile Skekislerin bitmek bilmeyen mücadelesini anlatan The Dark Crystal efsanesi, Jim Henson’ın Star Wars’ta Yoda karakterini canlandıran efsanevi isim Frank Oz ile birlikte çektiği 1982 tarihli filmle başladı. O güne kadar The Muppets’ın arkasındaki isim olarak tanınan Jim Henson, ilk defa tamamı kukla karakterlerden oluşan bu bilim kurgu/macera filmiyle vizyonunu ve yaratıcılığını bir kez daha ortaya koymuştu.

Diziye dönecek olursak, Marvel’ın arka arkaya proje duyurduğu Comic-Con’un bir diğer merakla beklenen yapımı olan The Dark Crystal: Age of Resistance, orijinal hikayenin yıllar öncesinde geçecek ve filmden bağımsız, yeni bir serüven ile karşımıza çıkacak. Seslendirme kadrosunda; Maudra Fara rolünde Game of Thrones’un Cersei’si Lena Headey, The General rolünde Avengers: Endgame’de izlediğimiz Benedict Wong, The Myth-Speaker rolünde usta oyuncu Sigourney Weaver ve Naia rolünde Ant-Man and the Wasp’ta izlediğimiz Hannah John-Kamen gibi isimler yer alıyor.

Geçtiğimiz aylarda açıklanan Taron Egerton, Mark Hamill, Helena Bonham Carter, Alicia Vikander, Natalie Dormer, Anya Taylor-Joy, Andy Samberg ve Caitriona Balfe gibi isimleri düşününce epey zengin bir seslendirme kadrosuna sahip yapım, hikayeyi bilen bilmeyen herkesin göz atması gereken bir dizi gibi gözüküyor.

Jim Henson’ın hayat verdiği evreni yeni jenerasyonla tanıştıracak 10 bölümlük dizi, 30 Ağustos’ta Netflix’te yayınlanacak.