woody allen film çekmeyi bırakmayı düşünmüyor

woody allen film çekmeyi bırakmayı düşünmüyor


yeni proje rivkins’ festival


Kariyeri, #MeToo skandalıyla beraber sekteye uğrayan yönetmen Woody Allen, bir basın konferansında yeni projesi Rivkin’s Festival hakkında konuştu.

Amerikalı bir evli çiftin San Sebastian Film Festivali’nde birbirlerinden farklı insanlarla yaşadığı romantik ilişkileri konu alan filmin prodüksiyonuna yakın bir zamanda başlanacağını belirten yönetmen, Amazon’da yayınlanması planlanan ve #MeToo olaylarına adının karışması sonrasında Amazon tarafından bırakılan A Rainy Day’in haklarını mahkemede geri almıştı fakat dağıtımı üstlenecek bir firma bulamamıştı. Aynı şekilde bir anı kitabını da yayımlayacak yayınevi bulamayan Allen’ın yeni filminin dağıtımını kimin yapacağı merak konusu.

‘’Hiçbir zaman film yapmayı bırakmayı düşünmedim. Kariyerime başladığımdan beri her zaman işime odaklanmayı denedim, kişisel hayatımda veya politikada ne olursa olsun. Toplumsal hareketleri düşünmem mesela. Benim filmlerim insan ilişkileri hakkında. Onlara sadece mizah katmaya çalışıyorum. Eğer ölürsem sanırım bu bir film setinde olur.’’ açıklamalarını yapan Oscar ödüllü yönetmenin işi oldukça zor görünüyor.

Yeni filminde rol alacak Gina Gershon ise yönetmeni savunuyor ve şunları söylüyor: ‘’ABD’de yaşamak çılgınca bir şey. Hayli rekabet ve nefret var. Birinin bu olaylarla alakalı mantıklı çıkarımlar yapması gerek. Kadın haklarının öneminin farkındayım ama bir Woody Allen projesinde yer almaktan dolayı da çok mutluyum. #MeToo akımı çok iyi işler çıkardı fakat insanların her durumu ayrı ayrı düşünmesi ve kendileri adına karar vermeleri lazım.’’

Gershon’ın yanı sıra Christoph Waltz, Louis Garrel, Elena Anaya, Sergi Lopez ve Wally Shawn gibi isimlerin de oyuncu kadrosunda bulunduğu filmin prodüksiyonuna bu hafta başlanması bekleniyor.