keira knightley, ralph fiennes ve matt smith’li official secrets’tan iki yeni sahne

keira knightley, ralph fiennes ve matt smith’li official secrets’tan iki yeni sahne


gerçek hikayeden beyaz perdeye


Keira Knightley, Matthew Goode, Ralph Fiennes ve Matt Smith gibi güçlü bir oyuncu kadrosunu bir araya getiren ve gerçek bir hikayeden uyarlanan  vizyon öncesi iki yeni sahne paylaşıldı.

Tek amacı savaşı durdurmak ve hayat kurtarmak olan istihbarat tercümanı Katherine Gun’ın 2003 yılında Irak saldırısı sırasında yaşadıklarından esinlenilerek beyaz perdeye aktarılan Official Secrets, Gun’ın bu uğurda Britanya ve Amerika’da yarattığı krize odaklanıyor. Gun’ın BM Güvenlik Konseyi’ne karşı düzenlenen yasadışı bir casus operasyonunu fark ettiği bir e-mail’i The Observer muhabiri Martin Bright’a sızdırmasıyla gelişen olayları anlatan filmde bu eyleminin ardından tutuklanan ve tutuklanması dünya çapında duyulduktan sonra kendisini bu işten aklamaya çalışmasının detaylarını göreceğiz.

Yakın tarihte yaşanan gerçek bir olayı başarılı bir oyuncu kadrosuyla anlatan Official Secrets’ın yönetmen koltuğunda Eye In The Sky, Rendition, Tsotsi, X-Men Başlangıç: Wolverine, Ender’s Game gibi filmlerin arkasındaki isim Gavin Hood yer alıyor. Marcia Mitchell ve Thomas Mitchell ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı film, The Spy Who Tried to Stop a War: Katharine Gun and the Secret Plot to Sanction the Iraq Invasion kitabından uyarlandı.

İngiltere’de 23  Ağustos tarihinde vizyona girecek Official Secrets’ın ülkemizde izleyicileriyle buluşup buluşmayacağı henüz belli değil.