kim gordon sonic youth sonrası ilk solo albümünü yayınlıyor

kim gordon sonic youth sonrası ilk solo albümünü yayınlıyor


iki şarkı + bir video birlikte geldi


Sonic Youth ile ismini rock müzik tarihine yazdıran Kim Gordon, grubun 2011 yılındaki dağılışından sonra ilk solo albümünü iki şarkı bir video ile duyurdu.

Geçtiğimiz Şubat ayında ilk kişisel sergisini açarak sanat dünyasına da el atan Gordon, 13 Ekim’de No Home Record isimli albümüyle müzik dünyasına geri dönüş hazırlığı yapıyor. Matador Records etiketiyle yayınlanacak dokuz şarkılık albümün arkasında Angel Olsen, Yves Tumor, Weezer ve Julian Casablancas gibi isimlerle çalışmış Shawn Everett, Jake Meginsky ve Justin Raisen’dan oluşan kalabalık bir ekip bulunuyor.

İsmini Belçikalı yönetmen Chantal Akerman’ın 2015 yılında çektiği No Home Movie isimli belgeselden alan albüm tüketim, kimlik ve kimliğin metalaşması gibi temalarda dolaşacak.

Albümün müzikal olarak nasıl bir havada olacağıyla ilgili meraklanan bizlerin içine su serpmek için paylaşılan Sketch Artist ve Murdered Out’tan anladığımız kadarıyla gitarların yanında bol bol elektronikler de duyacağız gibi gözüküyor. Loretta Fahrenholz’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve son yılların başarılı komedi yapımlarından Broad City’nin yıldızı Abbi Jacobson’ın başrolünde yer aldığı video ise albümün şarkı listesiyle birlikte hemen aşağıda.01. Sketch Artist
02. Air Bnb
03. Paprika Pony
04. Murdered Out
05. Don’t Play It
06. Cookie Butter
07. Hungry Baby
08. Earthquake
09. Get Your Life Back