neo ve trinity geri dönüyor, matrix 4 geliyor!

neo ve trinity geri dönüyor, matrix 4 geliyor!


sürpriz!


Bu yıl ilk filmin 20. yılını kutlamaya hazırlanan The Matrix cephesinden dün akşam saatlerinde hiç beklemediğimiz bir haber geldi. Aslında bir süredir konuluşan ama gerçekleşme ihtimaline kimsenin inanmadığı yeni bir Matrix filmi geliyor, hem de Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un başrolünde olduğu bir yapımla.

Warner Bros. tarafından bizzat paylaşılan gelişmenin detayları yakında belli olacak ama ilk gelen bilgiler, Lana Wachowski’nin yazıp yöneteceği, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un başrollerini üstleneceği yeni The Matrix filmi için hazırlıkların başladığı yönünde. Şu anda The Matrix 4 olarak anılan filmin çekimlerine önümüzdeki yıl başlanması bekleniyor.

Sinema tarihinin kült film serileri arasında yer alan The Matrix’in dördüncü filminin, Project Ice Cream ismiyle bir süredir gözlerden uzakta adım adım geliştirildiği bir sır değildi. Neo ve Trinity dışında üçlemenin önemli isimlerini de bir araya getirecek film hakkında konuşan Warner Bros. Picture Group başkanı Toby Emmerich, bu proje için son derece heyecanlı olduklarını ve Lana Wachowski’nin bu yeni Matrix filmini yazıp yöneteceği için içlerinin rahat olduğunu söyledi.

Lana Wachowski’nin senaryosunu Aleksander Hemon ve David Mitchell ile birlikte kaleme aldığı yeni The Matrix filminin hikayesi hakkında şimdilik bir detay paylaşılmasa da ana kadronun bizzat filmde yer alması, hikayenin kaldığı yerden devam edeceği yönündeki görüşleri güçlendiriyor. Eğer hikaye kaldığı yerden devam etmezse, neyi izleyeceğiz sorusu ise şimdilik tam bir muamma, bekleyip göreceğiz.