anne hathaway ve mark ruffalo’yu buluşturan yeni todd haynes filminden fragman

anne hathaway ve mark ruffalo’yu buluşturan yeni todd haynes filminden fragman


6 aralık'ta vizyonda


Far From Heaven, I’m Not There ve Carol gibi filmleriyle kendisine hayran olduğumuz Todd Haynes’in, Wonderstruck’ın ardından kaliteyi tekrar yukarı çektiği yeni filmi Dark Waters’tan yeni bir fragman paylaşıldı.

Gerçek bir hikayeden beyaz perdeye aktarılan Dark Waters, Nathaniel Rich’in New York Times’da yayınlanan The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare başlıklı makalesinden sinemaya uyarlandı. Zamanında ABD halkının ve medyasının göbeğine oturan davayı aktaran film, DuPont skandalının arka yüzünde yaşananları anlatıyor.

Bir dönem kendisinin de çalıştığı, dünyanın en büyük kimyasal şirketlerinden biri olan DuPont’a açtığı davayla yıllardır süregelen kimyasal atık skandalını ortaya çıkaran çevreci avukat Robert Bilott’ın hikayesini izleyeceğimiz filmde Bilott’a Mark Ruffalo hayat veriyor. Bilott’un karısı rolünde Anne Hathaway’in yer aldığı filmin kadrosunda Victor Garber, Bill Pullman, Mare Winningham ve William Jackson Harper gibi isimler de bulunuyor.

Ülkemizde 6 Aralık’ta vizyona girecek film, konusu, kadrosu ve yönetmeniyle Oscar sezonu için şansını deneyecek gibi gözüküyor.