big little lies’ın yaratıcısından yeni stephen king dizisi

big little lies’ın yaratıcısından yeni stephen king dizisi


bu ne hız yiğidim


Sinemanın ve beyazperdenin edebiyat dünyasından en çok beslendiği isimlerin başında gelen Stephen King’in yeni romanı The Institute  yayımlandıktan sadece 24 saat sonra televizyon dünyasına uyarlanmak üzere bir anlaşma imzaladı.

Big Little Lies’ın yazar ekibinde de yer alan dizinin yapımcısı ve yaratıcısı David E. Kelley, yanına Game of Thrones yönetmenlerinden Jack Bender’ı da alarak yeni bir projeye girişiyor. Stephen King’in 12 yaşındaki Luke Ellis’in hikayesini anlattığı kitabın konusu şu şekilde;

“12 yaşındaki Luke Ellis’in anne ve babası, evlerine gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülür. Yetim kalan Luke, gecenin bir yarısında kaçırılır ve uyandığında kendini The Institute adı verilen bir yerde bulur. The Institute’un nasıl bir yer olduğunu gün geçtikçe çözmeye başlayan Luke, burada yalnız olmadığını anlar. Özel güçleri olan çocukların bu şekilde kaçırılıp güçlerini ortaya çıkarmaları için zorlandığı The Institute isimli bir kurumda rehin kalan Luke, buradan kaçmanın yollarını aramaya koyulur. Maine’de bulunan ve Mrs Sigsby tarafından yönetilen bu tesiste özel güçlere sahip çocukların birer birer ortadan kaybolmasıyla Luke, sıranın kendisine gelmesini bekler.”

Henüz sadece hikayesini ve bu projeyi hayata geçirecek isimleri öğrendiğimiz The Institute, bu hızla giderse 2020’nin ortalarında ekranlarda bile olabilir.