björk’ün vulnicura albümü sanal gerçeklik formatında yeniden yayınlanıyor

björk’ün vulnicura albümü sanal gerçeklik formatında yeniden yayınlanıyor


peki yeni albüm?


Müzik dünyasının sınırları zorlayan ve fütüristik işleriyle her zaman bir sonraki projesini merak ettiğimiz Björk, Vulnicura albümünü sanal dünyaya taşıdı.

2015 çıkışlı Vulnicura ile son yıllarda ürettiği en başarılı işlerden birine imza atan Björk, bu albümünü farklı bir boyuta taşıma için bir süredir uğraşıyordu. Kendi vizyonu yetmiyormuş gibi her daim yanında en az kendisi kadar takdire şayan isimler barındıran Björk, Vulnicura’dan sonra Björk Digital isimli 360 derecelik VR müzik videoları içeren bir sergi hazırlamıştı. Bu sergiyi bir adım ileriye taşıyan Björk, albümdeki 7 şarkıyı besteci ve yazılım mühendisi Stephen Malinowski’nin yardımıyla sanal gerçeklik dünyasına adapte etti.

Vulnicura VR, ben ve Andy Thomas Huang’ın ‘stonemilker’ şarkısını nasıl belgelemek istediğimiz hakkında konuşmaya başladığımızda başlayan ortaya bir yolculuktu. Sonra Kasım 2014’te İzlanda’daki bir plajda 360 kamerayla çekim yaptık ve her şey ilerlemeye başladı.” diyerek sürecin nasıl başladığı konusunda bizi aydınlatan sanatçı, bütün sürecin doğaçlama bir şekilde geliştiğini de sözlerine ekledi.

6 Eylülde kullanıma açılacak uygulama, belki Björk’ü yeni bir albüm kaydetmesi için gaza getirecek fırsat olabilir.