brad pitt’li ad astra soundrack’ine max richter dokunuşu

brad pitt’li ad astra soundrack’ine max richter dokunuşu


to the stars


4 Ekim’de Çin Seddi üzerinde 8 saatlik bir performans sergilemeye hazırlanan Max Richter’in Brad Pitt’li Ad Astra filminin soundtrack’i için bestelediği şarkı yayınlandı.

Geçtiğimiz hafta Dev Hynes’ın filmden paylaşılan yeni görüntüler üzerine uzayda kaydedilen seslerle bestelediği mini fragmanı izlemiştik. Şimdi de Max Richter, To The Stars isimli üç buçuk dakikalık şarkısıyla bizi oturduğumuz yerden uzaya götürmeye geldi. Daha önce Mary Queen Of Scots, Miss Sloane ve Black Mirror’ın “Nosedive” isimli bölümünün müzikleri gibi işlere atan Richter, içinde yer aldığı proje için “Bu film büyük bir çabanın ürünü. Herkes, özellikle de James ve Brad’in filmle ne kadar içten ilgilendiğini görmek beni etkiledi. Yıllar geçtikten sonra geriye dönüp bakınca içinde yer aldığıma mutlu olacağım bir proje oldu” diyerek samimi açıklamalarda bulundu.

The Lost City of Z, We Own The Night, Two Lovers ve The Immigrant gibi filmlerin yönetmeni James Gray’in yönetmen koltuğunda oturduğu Ad Astra, babasının uzaylı arama görevi sırasında kaybolmasının 20. yılında onu bulmak ve tabii ki dünyayı kurtarmak için yola çıkan bir astronotun hikayesini anlatıyor. Christopher Nolan’ın yanından ayırmadığı görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema’nın görüntü yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu, Gray’le birlikte başarılı bilim kurgu yapımı Fringe’den hatırlayacağınız Ethan Gross imzası taşıyor.

Şu anda vizyondan kalkmadan yakalayacağınız filmin soundtrack’inden paylaşılan şarkı hemen aşağıda.