cannes’dan en iyi senaryo ödülüyle dönen céline sciamma filminden fragman

cannes’dan en iyi senaryo ödülüyle dönen céline sciamma filminden fragman


yılın merakla beklenen filmlerinden


Tomboy ve Girlhood gibi filmlerinden hatırladığımız Céline Sciamma’nın 72. Cannes Film Festivali’nde kazandığı En İyi Senaryo ve Queer Palm ödülleriyle isminde bir hayli söz ettiren filmi Lady on Fire’dan (Portrait de la jeune fille en feu) uzun bir fragman paylaşıldı.

2007’de Cannes Film Festivali’nde izleyicilerle buluşan Water Lilies’le ismini duyuran, My Life as a Zucchini filmiyle 2017 César Ödülleri’nde En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü kazanan Sciamma’nın senaryosunu da kaleme aldığı film, 1760 yılında izole bir adada geçiyor. Manastırdan yeni ayrılan Héloïse’in düğün portresini yapması için görevlendirilen Marianne’in hikayesini ve ikili arasındaki sıcak ilişkiyi anlatan filmde Héloïse rolünü daha önce Water Lilies’te de Sciamma ile birlikte çalışan Adèle Haenel üstleniyor. Ressam Marianne’i ise son olarak La fête des mères’de izlediğimiz Noémie Merlant canlandırıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Haenel ve Merlant’a Valeria Golino ve Luàna Bajrami eşlik ediyor. Fransa’nın Yabancı Dilde En iyi Film Oscar adaylığı için de en büyük aday olan Lady on Fire, 18 Eylül’de Fransa’da vizyona girecek.