clint eastwood, yeni filmiyle gözünü ödül sezonuna dikti

clint eastwood, yeni filmiyle gözünü ödül sezonuna dikti


deadline’a sadık kalan yönetmen aranıyor


Million Dollar Baby, Unforgiven ve American Sniper gibi yapıtlarla kırmızı halıda yürüyen Clint Eastwood, son yıllarda çektiği filmlerle beklediği etkiyi yaratamamıştı. İhtiyar delikanlı, çekimlerine sadece 4 ay önce başladığı, sinemaseverlerle 2020’den önce buluşmayacağı düşünülen Richard Jewell filmini bitirerek sinema dünyasını şaşırttı ve bu seneki ödül sezonunda ben de varım dedi. Warner Bros., Eastwood’un yeni filminin ABD’de 13 Aralık’ta vizyona gireceğini açıkladı.

Geçtiğimiz sene gişede büyük başarı getiren The Mule filmi gibi bu sene de filmini Aralık ortasında vizyona sokmayı planlayan Eastwood’un yeni filmi Richard Jewell, tıpkı daha önce çektiği “Sully”, “American Sniper”, “The 15:17 to Paris” filmleri gibi gerçek bir hikayeye dayanıyor. Captain Phillips, Shattered Glass ve Breach filmleriyle Oscar adayı olan senarist Billy Ray‘in kaleme aldığı hikayede, bir güvenlik görevlisi olan Richard Jewell’ın hakkında yayımlanmış asılsız bir haber yüzünden 1996 Yaz Olimpiyatları’ndaki terör saldırısının suçlusu olarak görülmesi anlatılıyor.

Filmde Jewell’ı “I,Tonya” ve “BlacKkKlansman” gibi filmlerle dikkatleri üzerine çeken Paul Walter Hauser canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda Sam Rockwell, Olivia Wilde, Jon Hamm, Kathy Bates ve Nina Arianda gibi kuvvetli isimleri barındıran film, Clint Eastwood’u heykelciğe ulaştırabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Filmin Türkiye’de vizyona gireceği tarih ise şimdilik belirsiz.