cuma bereketi: temples, noel gallagher, ariel pink, romare, battles, broken bells

cuma bereketi: temples, noel gallagher, ariel pink, romare, battles, broken bells


albümler, ep'ler, tekliler...


Eveet, geldik haftanın en civcivli gününe. Bu hafta malum olay yüzünden kaçan keyiflerimizi tazeleyeceğimiz, vizyona giren güzel güzel filmler ve yayınlanan tatlı mı tatlı yeni albümler, EP’ler ve teklilerle üstümüzdeki ölü toprağını atacağımız hafta sonunun başlangıcı Cuma gününe.

Müzik dünyasının yazısız kuralı olan “Albümler cuma günü yayınlanır”a boynumuz kıldan ince bir şekilde, bugün yayınlanan kayıtlar arasından derlediğimiz haftalık mini keşif listenizde Temples, Noel Gallagher, Ariel Pink, Romare, Battles ve Broken Bells var.

La Di Da Di’nin 4 yıl sonrasında kavuşacağımız yeni Battles albümü 18 Ekim’de geliyor. Juice B Crypts isimli albüm, Warp etiketiyle yayınlanacak ve Shabazz Palaces, Tune-Yards, Xenia Rubinos, Yes frontman’i Jon Anderson, Tayvanlı psychedelic grup 落差草原 WWWW ve Liquid Liquid’den Sal Principato’nun katılımıyla dev bir matematik müzik ekstravaganzası olacak.

İnanmayanlar aşağıdaki tekliye bakabilir.

Elektronik müziğin yetenekli isimlerinden Londra doğumlu prodüktör Archie Fairhurst aka Romare’in kendisinin de dahil olduğu plak şirketi Ninja Tune’dan yayınladığı iki şarkılık EP’sini dinlemeye kalmasın.

Kendisi övmeye başlasak buralara sığdıramayacağımız genç yetenek, son albümünü 2016’da, son teklisini de 2017’de yayınlayarak kapalı kapılar ardında üretim yapmaya devam ediyordu. Ta ki bugüne kadar. Bu iki şarkının yeni bir albümün habercisi olduğunu umarak sizleri Gone ve Danger’ın kollarına bırakıyoruz.

“Ariel Pink, Ariel Pink. Seni başımıza nereden gönderdiler?”

Mac DeMarco’dan önceki salaş kral olan Ariel Pink, 2014’teki Pom Pom isimli solo albümüyle gönüllerimize taht kurmayı başarmıştı. Daha sonra 2017’de araya Dedicated to Bobby Jameson isimli bir albüm sıkıştıran Pink, yeni albüm habercisi olduğuna inandığımız Bolivian Soldier isimli yeni teklisini paylaştı.

Kardeşiyle didişmediği zaman yaptığı işlerle bizi mutlu etmeyi başaran Noel Gallagher, High Flying Birds ismi altında topladığı eş dost ile kaydettiği yeni EP’si This Is The Place’i yayınladı. 3 şarkı ve 2 remix’ten oluşan teklinin haberini Ağustos ayının başında almıştık.

Kardeşi Liam Gallagher albüm yayınladığı için otomatik olarak kendisinden de yakın zamanda bir albüm haberiyle gelmesini beklediğimiz abi Gallagher’ın EP’si hemen burada.

İlk teklileri ve albümüyle müzik dünyasına bomba gibi düşen Temples, bir dönem yeni bir Tame Impala mı geliyor diye birbirimize bakmamıza sebep olmuştu. Dün paylaştıkları yeni videolarıyla tarzlarından hiçbir şey kaybetmediğini gösteren grup, psychedelic sound’unu pop müzikle harmanlayıp sokağa çıkarken gözünün altına sim sürenlerin favori gruplarından biri.

Grubun üçüncü stüdyo albümü Hot Motion huzurlarınızda…

Üç yıllık sessizliğini geçtiğimiz yılın sonlarında bozan Broken Bells, Shelter ile kendini hatırlattıktan sonra yine kayıplara karışmış hatta yeni albüm yayınlayacağını bile unutturmuştu. Good Luck ile hafızamızı tazelememize yardımcı olan grup belli ki ne zaman geleceğini bilmediğimiz bu albüm üzerinde çalışmaya devam ediyor. Broken Bells’ten çok diğer projeleriyle radarımıza takılan Brian Burton ve James Mercer’a kolaylıklar diliyor ve sizi grubun yeni teklisiyle baş başa bırakıyoruz.