disney ceo’su favori marvel filmini açıkladı

disney ceo’su favori marvel filmini açıkladı


oscar goes to..


Disney’ye 2005 yılında CEO olarak atanan Bob Iger, 15 senedir şirketin başındaki isim. Onun döneminde Disney, özellikle Marvel atağından sonra sinema sektöründe büyük bir dev haline geldi. Marvel Sinematik Evreni’nin gelişimi, Star Wars’ın dönüşü, Karayip Korsanları serisi, Frozen gibi başarılı projelerle yerini sağlamlaştıran Iger, favori Disney filmini açıkladı.

15 sene boyunca ürettikleri sayısız içeriğe karşın Iger’ın en çok gurur duyduğu film, geçtiğimiz yıl vizyona giren ve Oscar kategorilerinde değişikliğe bile yol açan Black Panther oldu. Iger’ın böyle hissetmesinin nedeni de filmin en başından beri kararlılıkla arkasında duran en tepedeki isim olması. İşin aslı Marvel Studios’un başında bulunan Kevin Feige, siyahi aktörlerin başrolde olduğu filmlerin uluslararası düzeyde iyi başarı getirmediğini düşünüyordu. Iger ise bu fikrin doğru olmadığını savunarak emeğinin karşılığını Black Panther’ın hem gişede elde ettiği başarıyla hem de popüler kültüre damgasını vurmasıyla almış oldu.

Filmin prömiyerinde aldığı tepkileri unutamadığını ve seyircinin filmi sahipleneceğini o an anladığını da belirten Iger, hislerinde yanılmamıştı. Gişede yaklaşık 1.4 Milyar Dolar dolar hasılat elde eden film, Marvel’ın o zamana kadar ki en başarılı yapımı Avengers: Infinity Wars’u bile geride bırakmıştı.

Bob Iger 2021 yılına kadar Disney’de CEO’luk görevine devam edecek. Önümüzdeki 2 yıl içinde favori filmi değişir mi bilinmez ama görünen o ki, Black Panther çıtayı onun için oldukça yukarı çıkardı.