edebiyatın kült eseri the war of the worlds, bbc kalitesiyle dizi oluyor

edebiyatın kült eseri the war of the worlds, bbc kalitesiyle dizi oluyor


amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun


Edebiyat tarihinin uzaylı istilası konulu ilk eserlerinden biri olan H.G. Wells imzalı The War of The Worlds’ün hikayesi, BBC kalitesiyle dizi oluyor.

Bugünlerde edebiyat tarihinin kült eserlerinden biri olarak kabul ettiğimiz The War of the Worlds, asıl ününü 1938’de Orson Welles tarafından tiyatroya uyarlanmasıyla elde etmişti. O dönem popüler kültürüne uzaylı kavramı girmemiş ABD halkı, bu uyarlamadan oldukça etkilenmiş ve ülkede büyük bir panik dalgası yaşanmıştı. 1953 yılında ilk kez beyaz perdeye uyarlanan yapım, o yıl Oscar Ödülleri’nde En İyi Görsel Efekt Ödülü’nü kazanmıştı. Steven Spielberg’ün 2005 yılında beyaz perdeye aktardığı ve başrollerinde Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins gibi isimlerin yer aldığı The War of the Worlds’ü ise güçlü oyuncu kadrosuyla 2005 yılında 3 kategoride Oscar adayı olmuş ve 16 tane ödül kazanmıştı.

Bu tür kült hikayelerin birkaç senede bir tekrar anlatıldığına son yıllarda sık sık şahit olduk. Son olarak bu furyaya katılan BBC, üç bölümlük bir The War of Worlds hikayesiyle seyircilerin karşısına çıkmayı planlıyor. Peter Harness tarafından yazılan ve Craig Viveiros tarafından yönetilen bu yeni The War of Worlds’ün yıldızları; Poldark dizisiden tanıdığımız Eleanor Tomlinson, Rafe Spall, Rupert Graves, Robert Carlyle ve Jacob Mol Rloy olacak.

Dizi, Marslıların İngiltere’yi işgali sırasında, istiladan kaçmaya çalışan bir çiftin yaşadığı hikaye etrafında şekillenecek. İşte merakla beklenen dizinin ilk fragmanı: