fiona apple hasreti 2020’de bitecek gibi

fiona apple hasreti 2020’de bitecek gibi


hadi inş


2012’de yayınladığı, ismi albüm kapağına bile zor sığan The Idler Wheel Is… diye giden dördüncü stüdyo albümünden elini eteğini müzik dünyasından çeken Fiona Apple, yeni albümünün 2020 başında hazır olacağına dair önemli bir açıklamada bulundu.

Bir süredir bol bol cover ile karşımıza gelen Apple ile son olarak Mayıs ayında Beach Boys’un In My Room cover’ı sağ olsun hasret gidermiştik. New York Magazine’e verdiği röportajda yeni albümünün yıllar önce bitmiş olması gerektiğini fakat 2020’de albüme kavuşma ihtimalimizin epey yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu albümün eski albümlerine göre nasıl farklı olacağını ise; “Muhtemelen kendine ait bir havası olacak. Fakat bunu nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Bir ay boyunca her gün spor yaptığınızı ve bir ayın sonunda arkadaşlarınızla buluştuğunuzu hayal edin. Farkı hemen anlayacaklardır. Ama bunu her gün yaparsanız farkı kimse anlamayacaktır. Sanki bir aydır her gün çalışıyorsanız ve sonra kimse sizi görmediyse, farkı görüyorlar, ama her zaman yapıyorsanız, farkı gerçekten görmezsiniz. Büyümeyi, evrimi veya yaptığım işte böyle bir şeyi gerçekten bilemiyorum, çünkü bunun ortasındayım. Yaptığım şeyin nasıl olduğunu, büyüdüğünü ya da geliştiğini bilmiyorum çünkü bunun tam ortasındayım” açıklamasıyla anlatmaya çalışıyor.

Biz de umarız ki artık bu hasret daha fazla devam etmez ve sekiz yıl aradan sonra yeni bir Fiona Apple albümüne kavuşuruz.