george lucas the force awakens’ı beğenmemiş

george lucas the force awakens’ı beğenmemiş


konuş lucas


Star Wars’ın orijinal üçlemesi ne kadar sevildiyse, sonrasında çıkan ‘tanıtım’ üçlemesi de o kadar taşa tutulmuştu. Serinin babası George Lucas, danışman olarak dahil olduğu bu yeni üçlemede taze bir soluk yakalamaya çalışmış fakat yaşanan aksilikler ve beklenmeyen problemler yüzünden tabiri caizse duvara toslamıştı.

Disney’in Lucasfilm’i satın aldıktan sonra çıkan ilk Star Wars filmi olan “The Force Awakens” ise güvenli sularda yüzerek orijinal üçlemenin dokusunu koruma yoluna gitmişti. Olumlu ve olumsuz yorumlarda dengeyi yakalayan filmin ardından yeni serinin ikinci filmi ise okları biraz daha negatif yöne doğru çevirmişti.

Geçtiğimiz günlerde favori Marvel filmini açıklayan Disney CEO’su Bob Iger, biyografisinde Lucas’ın bu yeni Star Wars sürecinde yaşananlara dair eleştirilerine yer verdi. Lucas, devam filminin yönetmeni J.J. Abrams’ın seriye yeni bir şey katmadığını belirtirken, filmin teknik imkanların kullanımı bakımından da yetersiz olmasından hayal kırıklığına uğradını açıkça ve hepimiz adına dile getirmiş.

Lucasfilm’i satın aldıktan sonra her yıl bir Star Wars filmi sözü veren Disney, Star Wars: The Rise of Skywalker’ı 20 Aralık’ta beyaz perdede salıyor.