haftaya yeni bir nick cave & the bad seeds albümü geliyor

haftaya yeni bir nick cave & the bad seeds albümü geliyor


ghosteen'e hazır mıyız?


Flaş, flaş, flaş, yanış okumadınız. Yeni Nick Cave & The Bad Seeds albümünün yayınlanacağı tarih belli oldu ve bu tarih bildiğiniz önümüzdeki hafta.

2016 çıkışlı epey duygusal Skeleton Tree’nin ardından mini bir turneye çıkan ve hemen stüdyoya dönen Nick Cave ve grubu, önümüzdeki hafta yayınlanacak Ghostseen isimli müstakbel albümünü duyurdu. Cave, bu yıl Melbourne’de gerçekleşen bir etkinlikte yeni albüm kayıtlarının devam ettiğini ve sürecin işleyişinden dolayı son derece heyecanlı olduğunu paylaşmıştı. Cave’in şarkı yazma süreciyle ilgili de ilginç bir detay anlatan eşi Susie Bick, “Bazı şarkılar ona rüyalarında beliriyor. Rüyasının en ateşli yerinde uyanıp onları not alıyor. Ne kadar güzel işlerimiz var!” diyerek, Cave’in o meşhur şarkılarının nasıl ortaya çıktığıyla ilgili bizleri aydınlatmıştı.

Günümüze dönecek olursak grubun hayran web sitesi olan The Red Hand Files’ta yaptığı bir soru cevapta yeni albümle ilgili hiç de hazır olmadığımız bilgiler veren Nick Cave, isminin Ghostseen olduğunu öğrendiğimiz albümün önümüzdeki hafta yayınlanacağını açıkladı. Aynı zamanda albümün şarkı listesini de paylaşan ‘kötü tohum’, bizzat bu metni kaleme aldı;

“Dear Joe,

You can expect a new album next week.

It is called Ghosteen.

It is a double album.

Part 1 comprises of eight songs.

The Spinning Song
Bright Horses
Waiting For You
Night Raid
Sun Forest
Galleon Ship
Ghosteen Speaks
Leviathan

Part 2 consists of two long songs, linked by a spoken word piece.

Ghosteen
Fireflies
Hollywood

The songs on the first album are the children.

The songs on the second album are their parents.

Ghosteen is a migrating spirit.

“Love, Nick”

Yeni teklileri ve içimizi parçalayacak şarkılarıyla hayatımıza bıraktığı yerden girecek Nick Cave & The Bad Seeds’i özlemediğimizi söylesek yalan olur.