lord of the rings dizisi ana vatanı yeni zelanda’ya geri dönüyor

lord of the rings dizisi ana vatanı yeni zelanda’ya geri dönüyor


çekimler de başlıyor


Televizyon tarihinin en pahalı dizisi olma yolunda ilerleyen Lord of the Rings’i son olarak kadrosuna eklenen Will Poulter ile anmıştık. Hazırlık aşamaları hız kazanan diziden yeni haberler var.

Star Trek Beyond’un senaristleri olarak tanıyıp bildiğimiz Patrick McKay ve John D. Payne ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı, Game of Thrones senaristlerinden Bryan Cogman‘ın ise ekibe anışmanlık edeceği dizinin yönetmenliğini Penny Dreadful ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi yapımların başındaki J.A. Bayona yapacak.

The Fellowship of the Ring’in öncesinde yaşananları anlatacak ve Orta Dünya’nın bir zaman dilimi olan İkinci Çağ’da geçecek dizi, Amazon’un bizzat yaptığı bir açıklamayla Lord of The Rings’in ana vatanı kabul edebileceğimiz Yeni Zelanda’da çekilecek.

Peter Jackson’ın yönettiği üçlemeye de ev sahipliği yapan Yeni Zelanda doğal yapısıyla Orta Dünya’yı ekrana aktarmak için son derece uygun bir lokasyon. Buna ek olarak bu gelişmeyle akıllara gelen bir başka detay ise birbirine benzer, hatta aynı mekanlarda geçecek dizinin, filmin atmosferinde çok uzak olmayacağı yönünde. Yeniden uyarlanan ya da prequel/sequel kurbanı olan birçok yapımın en eksik kısımlarından birinin bu konu olduğunu düşünürsek son derece önemli bir gelişme gibi gözüküyor. Çekime başlamak için de daha fazla beklemek istemeyen Amazon, önümüzdeki aylarda çekimlere start verecek.