madonna’nın ilk 4 albümü plak formatında tekrar yayınlanıyor

madonna’nın ilk 4 albümü plak formatında tekrar yayınlanıyor


popun kraliçesi yüklü geliyor


Pop’un kraliçesi Madonna’nın pop müziğin yönünü değiştiren albümlerden desek yanılmayacağımız ilk dört albümü, özel bir baskıyla plak formatında satışa çıkıyor. ‘Madonna’, ‘Like a Virgin’, ‘True Blue’ ve ‘Who’s That Girl soundtrack’ini kapsayacak bu özel baskı, 8 Kasım’da dinleyiciyle buluşacak.

Kendi adıyla yayınlanan ilk albümüyle 1983 yılında hayatımıza giren Madonna, ‘Holiday’, ‘Lucky Star’ ve ‘Borderline’ gibi unutulmaz şarkıların yer aldığı albümüyle, yıl sonu listelerine üç şarkıyla birden giriş yapmış, dünya çapında 10 milyondan fazla satmayı başarmıştı. Sadece bir yıl sonra ise kültürel bir ikona dönüşen pop yıldızı, “Like a Virgin” albümünü piyasaya sürdü. Albümün akılda kalan şarkıları arasında “Dress Up Up”, “Angel” ve “Material Girl” gibi Madonna diskografisinin en nadide eserleri vardı.

Bu albümden iki sene sonra ise ‘True Blue‘ ile 28 ülkede en çok satan isim olan Madonna, dünya çapında 25 milyon kopya satarak dönemin rekorunu da eline geçirmişti. Daha sonra Who’s That Girl filminde rol alıp ve film müziği için dört şarkı kaydeden popun kraliçesi, 1987’de piyasaya sürülen soundtrack albüm ile dinleyicisini mest etmeyi başarmıştı.

Madonna’nın bu yıl ortaya karışık bir şeyler denediği yeni albümü Madame X’i hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.