martin scorsese’den “alın bunları izleyin” listesi

martin scorsese’den “alın bunları izleyin” listesi


ustadan onaylı 24 film


Sinema dünyasında ürettiği içerikler kadar eski filmleri korunması ve restorasyonu üzerine de en aktif olarak çalışan isimlerin başında gelen Martin Scorsese, yeni bir liste ile karşımızda.

Geçtiğimiz yaz sonu hayata geçirdiği Martin Scorsese Presents Republic Rediscovered isimli sergisi için Republic Rediscovered’ın özenle restore ettiği filmlerden bir seçki hazırlamıştı. Serginin ardından genel izleyiciyle de buluşan filmlerde ikinci raunda geçildi.

1930-1970 yılları arasında Hollywood’un önemli film stüdyoları arasından biri olan ama daha sonra gözden düşen Republic Rediscovered’ın bugün bulup izlemesi neredeyse imkansıza yakın filmlerinin restore sürecine bizzat dahil olup Paramount ile birlikte çalışan Scorsese, 24 filmlik özel bir seçki hazırladı.

Özellikle western türündeki yapımları ve B filmleri ile tanınan; John Ford, John Wayne, Gene Autry ve Roy Rogers gibi isimlerin sinema dünyasında tanınırlık kazanmasında önemli bir rol üstlenen Republic Rediscovered’in arşivinde yer alan 24 filmin restore edilmesi ile hazırlanan  seçki, bu hafta Apple TV uygulaması üzerinden izlemeye açıldı.

Bu seçkide neler var neler yok diye merak ediyorsanız aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.