michael b. jordan ve jamie foxx’u buluşturan just mercy’den fragman

michael b. jordan ve jamie foxx’u buluşturan just mercy’den fragman


based on a true story...


Gerçek bir hikayeden uyarlanan ve Michael B. Jordan ile Jamie Foxx’u bir arya getiren Just Mercy’den yeni bir fragman paylaşıldı.

Just Mercy: A Story of Justice and Redemption isimli kitaptan uyarlanan Just Mercy, genç avukat Bryan Stevenson’ın adaletin peşinden koşma hikayesini anlatıyor. Harvard’dan mezun olduktan sonra büyük davalara bakıp zengin olacağı düşünülürken Alabama’da haksız yere mahkum edilen bir tutuklunun peşinden giden Stevenson, hakkında kanıt olmamasına rağmen cinayet iddiasıyla tutuklanıp ömür boyu hapse mahkum edilen bu adamı kurtarmaya çalışacaktır. Başta klasik bir cinayet davası aldığını zanneden ama zaman içinde ırkçılığa karşı savaş verdiğini fark eden Stevenson rolünde Michael B. Jordan, suçsuz yere hapis yatan mahkum Walter McMillian rolünde ise Jamie Foxx’u izleyeceğiz.

Yönetmenliğini Destin Daniel Cretton’ın üstlendiği  senaryosunu da The Kid, The Shack ve The Glass Castle ile tanınan Andrew Lanham’ın kaleme aldığı Just Mercy’de Foxx ve Jordan dışında Brie Larson, O’Shea Jackson, Rafe Spall, Tim Blake Nelson, Rob Morgan gibi isimler yer alıyor.

Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirecek film Türkiye’de 13 Şubat’ta vizyona girecek.