nicolas jaar, yeni projesi aeaea’den bir video paylaştı

nicolas jaar, yeni projesi aeaea’den bir video paylaştı


nicolas jaar + patrick higgins el ele


Geçtiğimiz sene Against All Logic ismi altında yılın sürpriz işlerinden birine imza atan Nicolas Jaar’ın yeni projesi AEAEA’den ilk haberler gelmeye başladı.

7-10 Kasım tarihleri arasında Utrecht, Hollanda’da Le Guess Who?’da ilk canlı performansını gerçekleştirecek AEAEA, Nicolas Jaar ve ABD’li avangart gitarist, besteci ve prodüktör Patrick Higgins’ten oluşuyor. Jenny Hval, Moon Duo ve the Bug gibi isimleri küratörlüğünde Deerhoof, Aldous Harding, Quelle Chris, Girl Band ve daha birçok sanatçının yer alacağı festivalde ilk canlı performansını sergileyecek grup hakkında bir tanıtım yazısı da paylaşan festival, ikilinin yeni projesi için şu açıklamayı yapıyor;

“AEAEA is the new duo from composers and performers Patrick Higgins and Nicolas Jaar. Utilizing instrumental performance and live digital resampling, the aim of the group is to develop immersive musical environments—sonorous desert islands that both react to, and redevelop against, the live compositions. Both Higgins and Jaar will be using computer processes to resample and reprocess each other’s instruments in real time, unfolding a new vision of modern ritual music and electro-acoustic experimentation.”

Bu da demek ki Nicolas Jaar’ın alışık olduğumuz minimal danslı işlerinden uzakta, daha ambient bir proje bizleri bekliyor. Yaratıcılıkta sınır tanımayan iki ismin ortak projesinden resmi olarak ilk kayıtları ne zaman duyacağız şimdilik belirsiz. Albümden duyacağımız muhtemelen ilk tekli olacak Incomprehensible Sun isimli bir şarkıdan kısa bir bölümü Instagram hesabından paylaşan Jaar neler karıştırıyor aşağıdan öğrenebilirsiniz.