rian johnson’ın yıldız kadrolu filmi knives out ile dedektifçilik oynuyoruz

rian johnson’ın yıldız kadrolu filmi knives out ile dedektifçilik oynuyoruz


ilk fragman yayında


Rian Johnson’ın hem yönetmenliğini hem de senaryosunu üstlendiği ve Daniel Craig, Chris Evans, Lakeith Stanfield, Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Toni Collette ve Michael Shannon gibi isimleri bir araya getirdiği son projesi Knives Out’tan ilk fragman yayınlandı.

Son olarak 2017’de vizyona giren Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi’ın yönetmen koltuğunda oturup tartışmalı bir filme imza atan Rian Johnson, dünya prömiyerini 44. Toronto Film Festivali’nde yapan yeni filmi Knives Out ile bu tartışmaları unutturmayı başarmış gözüküyor.

İlk fragmanı bugün itibariyle paylaşılan Knives Out, bir Sherlock Holmes filmi, bir Agatha Christie romanı ya da “bir Guess Who? oyununa ait atmosferde ilerleyen klasik bir “Katil kim?” hikayesinden besleniyor. 85. yaş gününü kutladıktan kısa süre sonra öldürülen başarılı suç romanı yazarı Harlan Thrombey’in cinayetini araştıran Dedektif Benoit Blanc’ın hikayesini anlatan film, Blanc’ın Thrombey’in her biri birbirinden garip aile üyelerini ve hizmetçilerini soruşturarak gerçek katili bulma sürecinde yaşananları takip ediyor.

ABD’de 17 Kasım’da gösterime girecek olan filmin Türkiye için bir açıklanan bir vizyon tarihi bulunmuyor.