robert pattinson ve willem dafoe’lu the lighthouse fragmanı buram buram gerilim kokuyor

robert pattinson ve willem dafoe’lu the lighthouse fragmanı buram buram gerilim kokuyor


the witch'in yönetmeninden


Sundance’te The Witch ile En İyi Yönetmen ödülünü kucaklayan Robert Eggers’ın, dört yıl aranın ardından korku sahnesine geri dönüşü olan The Lighthouse’tan yeni bir fragman yayınlandı.

Robert Pattinson ve Willem Dafoe’yu başrollerinde izleyeceğimiz The Lighthouse, gizemli ve ıssız bir adada görev yapan ve zamanla gerçekliği sorgulamaya başlayan iki deniz feneri bekçisinin hikayesini anlatıyor. Dafoe’nun Tarkovsky’nin tarzına yakın olarak tanımladığı filmin senaryosunu yönetmen Robert Eggers, kardeşi Max Eggers ile birlikte kaleme aldı.

Eggers’ın 1920’li ve 1940’lı yılların ekipmanlarını kullanarak 35 mm kamerayla siyah beyaz olarak çektiği film, dünya prömiyerini yaptığı 72. Cannes Film Festivali’nde hem sinemaseverlerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı. Katıldığı her festivalden övgü ve ödüllerle ayrılan The Lighthouse, siyah beyaz olması ve gergin atmosferiyle yılın merakla beklenen yapımları arasında yer alıyor.

72. Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü kazanan The Lighthouse’un Türkiye için belirlenmiş bir vizyon tarihi henüz bulunmuyor.