talented mr.ripley, andrew scott ile geri dönüyor

talented mr.ripley, andrew scott ile geri dönüyor


seksi papazdan üçkağıtçı delikanlıya


Son olarak Emmy Ödülleri’nde şov yapan Fleabag’de yakışıklı papaz rolüyle evlerimize misafir olan İrlandalı aktör Andrew Scott, kendisini özletmeden ekranlara geri dönüyor. Başarılı aktörün Showtime’ın Talented Mr.Ripley uyarlamasında rol alacağı açıklandı.

Showtime’ın iddialı dizisi, Patricia Highsmith’in kaleme aldığı Tom Ripley serisinin en beğenilen hikayelerini konu alacak. Sherlock dizisindeki unutulmaz rolüyle BAFTA ödülü kazanan aktör Andrew Scott, dizinin aynı zamanda yapımcısı olacak. Dizinin senaryosunu ve yönetmenliğini ise Schindler’s List ile Oscar kazanmış, Gangs of New York ve Awakenings filmleriyle de Oscar’a aday olmuş Steve Zaillian üstlenecek.

60’ların başında geçen dizi, New York’ta zengin bir adam tarafından İtalya’ya seyahat etmesi ve serseri oğlunu eve dönmeye ikna etmesi için tutulan üçkağıtçı Tom Ripley’nin başından geçenleri anlatacak. Tom’un işi kabul etmesi; aldatma, dolandırıcılık ve cinayetten oluşan karmaşık bir hikayenin ilk adımı olacak.

Showtime’ın başkanı Gary Levine projeyle ilgili, “Patricia Highsmith’ın efsane romanı Tom Ripley’ı, yetenekli sinemacı Steve Zallian ile Showtime’a bir dizi olarak uyarlamaktan dolayı çok heyecanlıyız. Sınırsız karizmasıyla Andrew Scott’ın ikonik karaktere hayat verecek olması ise çok özel bir deneyim.” yorumundan bulundu.

Tom Ripley karakteri, daha önce 1999 yılında Anthony Minghella’nın yönettiği filmde Matt Damon tarafından canlandırılmıştı Showtime’ın yeni dizisinin, yetenekli aktör Andrew Scott ile 5 Oscar adaylığı bulunan kült filmin üstüne çıkıp çıkamayacağı merak konusu.