the beatles hakkında bildiklerimizi değiştirecek bir kaset ortaya çıktı

the beatles hakkında bildiklerimizi değiştirecek bir kaset ortaya çıktı


john lennon'a çok yüklenmişiz


Dağılmaları belki de en çok konuşulan grup olan The Beatles’ın Abbey Road albümü dönemi kaydedilmiş bir ses kaydı ortaya çıktı.

Rock tarihçisi Mark Lewisohn, The Guardian’a bundan tam 50 yıl önce kaydedilen ve grubun üç üyesinin yeni bir albüm yapmak hakkında konuştuğu bir toplantının kaydını dinlemesine izin verdi. Abbey Road’un kayıt süreci bittikten sonra John Lennon, Paul McCartney ve George Harrison’ın bir arada olduğu kaset, eskiden Apple’ın İngiltere’deki merkezinin yer aldığı ama daha sonra grubun yerleştiği Savile Row’daki binada kaydedilmiş.

O sıralar bağırsak rahatsızlığıyla boğuşan grubun dördüncü üyesi Ringo Starr yararına bir konser verme planıyla arkadaşlarını bir araya toplayan John Lennon, bugüne kadar Yoko Ono ile ilişkisinden dolayı her zaman grubun dağılmasına sebebiyet veren kişi olarak biliniyordu. Ortaya çıkan bu gelişmeyle ilgili konuşan Lewisohn, “Kitaplar bize her zaman Abbey Road’un onların son albümü olduğunu -Bilmeyenler için: Let It Be, Abbey Road’dan önce kaydedildi ve daha sonra piyasaya çıktı. Dolayısıyla The Beatles’ın son kaydettiği albüm Abbey Road- ve daha farklı şeylere yönelmek için böyle bir yola saptıklarını anlattı ama işler göründüğü gibi değilmiş. Kayıtta bir sonraki albümü tartışıyorlar. Ve biz her zaman grubun dağılmasının sebebinin John olduğunu düşündük ama dinlediklerimize göre bu doğru değil. Yani bildiğimiz her şey tersine dönmüş durumda.” diyerek müzik tarihinin en çok konuşulan ayrılıklarından birinin perde arkasında başka şeyler olduğunu ortaya çıkardı.

Bu kaset, grubun hayranları arasında ne gibi bir etki yaratır bilinmez ama en azından The Beatles’ın sonunu getiren kişi olarak lanse edilen John Lennon’ın tahmin ettiğimiz kadar suçlu olmadığı ortaya çıkmış oldu.