thom yorke, ıssız adaya düşse yanına alacağı şarkıları açıkladı

thom yorke, ıssız adaya düşse yanına alacağı şarkıları açıkladı


playlist'lere eklendi bile


Geçtiğimiz hafta BBC’nin Desert Island Discs isimli programına konuk olacağını öğrendiğimiz ve “Nedir bu Desert Island Discs?” diye sorup cevabını aldıktan sonra merakımızın ikiye katlandığı programın kaydı yayınlandı.

Desert Island Discs’in içeriğinden bahsetmek gerekirse, program bize çok uzak bir format değil. İlk kez 1942’de yayınlanan ikonik radyo programında arkadaş ortamında yapılan “Issız adaya düşsen…” diye başlayan geyiğinin BBC eli değmiş versiyonuna misafir olan Thom Yorke, ıssız bir adaya düşse “yanına alacağın sekiz şarkı, bir kitap ve lüks bir eşyayı” açıkladı.

Son yıllarda belkide bugüne kadar hiç görmediğimiz bir üretkenlikte olan Yorke, Paul Thomas Anderson imzalı kısa filmiyle aklımızı aldıktan sonra Not the News Rmx isimli bir remiks albüm yayınlamış ve son olarak da Edward Norton’ın 1 Kasım’da vizyona girecek Motherless Brooklyn filmi için Flea ile bir şarkı kaydetmişti.

Sorumuzun cevabına gelirsek Thom Yorke’un seçtiği sekiz şarkı, bir kitap ve eşyayı şöyle sıraladık;

Talking Heads – Born Under Punches

Neil Young – After The Goldrush

R.E.M. – Talk About The Passion

Nina Simone – Lilac Wine

Scott Walker – It’s Raining Today

Squarepusher/AFX – Freeman Hardy & Willis Acid

Labeque Sisters – 5. Le jardin féerique

Sidney Bechet –  Blue Horizon

Kitap olarak Shunryu Suzuki’nin Zen Mind, Beginner’s Mind isimli eserini seçen Yorke’un yanından ayıramayacağı lüks eşyası ise taşınabilir bir kayıt cihazı oldu.

Programın devamında 2016 yılında hayatını kaybeden eşi Rachel Owen’ın vefatı ve ondan sonraki süreç hakkında da konuşan Thom Yorke, “Rachel gittiği zaman çocuklarla çok zor bir dönem yaşadık. O, bütün süreçte çok acı çekti ve ben bizim bütün bu süreci atlattığımızdan emin olmak istedim. Umarım bunu başarmışızdır. Şu anda kendimi şanslı hissediyorum çünkü bütün bu konularda bize yardımcı olan birisiyle beraberim. Eğer bütün bunları müzikle aktarmayı başarabilirsem ve insanlar da devamını duymak isterlerse bu beni mutlu eder.” açıklamasını yaptı.

Programın tamamını BURADAN  dinleyebilirsiniz.