will smith netflix’e geri dönüyor

will smith netflix’e geri dönüyor


torbaya sansür keyfi


Netflix ekranlarında en son fantazi-gerilim filmi Bright ile kanepelerimize misafir olan Will Smith, platforma yeni bir filmle geri dönüyor. Will Smith, yeni filmi The Council’da bu kez kurgusal bir karakteri değil, 1970’lerin New York’unda uyuşturucu baronu olarak ün salan Nicky Barnes’ı canlandıracak.

Will Smith’in 2015 yılında yayınlanan Concussion filminin senaristi ve yönetmeni Peter Landesman’ın senaryosunu yazdığı The Council, 70’ler ve 80’lerin başında Harlem’i yöneten yedi Afro-Amerikan ekipten oluşan bir suç örgütünün daha önce detaylı anlatılmayan hikayesini konu alıyor. Bu ekip sıradan bir suç örgütünden öte, hayalleri illegal ticareti kullanarak devrim yaratıp kendi kendine yeten ve kendi kendini yöneten bir Afro-Amerikan şehir devleti kurmak. Tabii gerçek olaylara bağlı olarak ilerleyen bir senaryo olduğu için bu hayalin çöpe gittiğini rahatça söyleyebiliriz. Film, New York Times tarafından “Bay Dokunulmaz” olarak adlandırılan Konsey Kralı Nicky Barnes ve diğer torba tutan arkadaşları arasındaki entrikalara odaklanıyor.

Nicky Barnes, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldıktan sonra federal bir işbirlikçi olmuş ve 2012 yılında hayatını kaybetmişti. İşin ilginç tarafı is bu bilgiler bu yıla kadar ortaya çıkmamıştı.

Will Smith’e gelirsek, en son Disney’nin Guy Ritchie’nin muhtemelen kumar borcunu üstlenerek çektirdiği “Aladdin” filminde rol alan aktör, 11 Ekim’de Ang Lee’nin bilim kurgu-gerilim filmi “Gemini Man ” ile beyazperdede görünecek. Beyefendi yine çalışıyor…