yeni batman ve yeni joker’in yolları kesişmeyecek

yeni batman ve yeni joker’in yolları kesişmeyecek


biraz bile mi?


Aldığı olumlu yorumlar yetmezmiş gibi katıldığı her festivalden ödülle, hem de öyle ufak tefek ödüller değil, Avrupa’nın en eski film festivali olan Venedik Film Festivali’nin en prestijli ödülü gibi ödüllerle dönen Joker filmi, gün geçmiyor ki hakkında konuşulacak bir habere imza atmasın.

Bu sefer Joker filminden bahsetmemizin sebebi ise kendisi gibi merakla beklediğimiz ama henüz bir görsel ya da fragman göremediğimiz, o yüzden Joker kadar heyecanlanamadığımız Matt Reeves’in yönetmen koltuğunda oturduğu Robert Pattinson’lı Batman filmi. Malumunuz iki film de yakın zamanda hayata geçti ve geçmeye devam ediyor. Batman ya da Joker’in hikayesine az biraz aşina olanların bildiği üzere hikayeler de zaten bir yerde kesişiyor, doğal olarak insanların aklına acaba Robert Pattinson’ın Batman’i ile Joaquin Phoenix’in Joker’i aynı evrende buluşur mu soruları gelmeye başladı.

Bu soruların cevabı ise bizzat Joker filminin yönetmeni Todd Phillips’ten geldi. Variety‘e verdiği bir röportajda insanların bu beklentisinden konuşan Phillips, oldukça net ve katı bir “Hayır böyle bir şey olmayacak!” ile bu kapıyı sonuna kadar kapattı. Yeni batman filminde bir Joker olacak mı henüz o konuda da net bir bilgimiz yok. Batman’in uçmalı kaçmalı süper kahramanlıklarından çok dedektiflik yönüne ağırlık verileceğini öğrendiğimiz filmde eğer bir joker olacaksa bu da maalesef ki Jared Leto’nun Joker’i olacak gözüküyor.

Todd Philips çok kesin konuşmuş olabilir ama burası Hollywood, ne olacağını hep birlikte zamanla göreceğiz. Joker filmi 4 Ekim‘de vizyonda olacak. Batman’i izlemek içinse 25 Haziran 2021‘e kadar bekleyeceğiz.