akira yine ertelendi ama taika waititi’nin vaz geçmeye niyeti yok

akira yine ertelendi ama taika waititi’nin vaz geçmeye niyeti yok


bu proje unutulmasın lütfen


Yaz mevsimine gün sayarken vizyon tarihi belli olan, üstüne bir de 4K olarak izleyeceğimiz haberiyle ekstra keyiflendiğimiz Akira, bir kez daha ertelendi. Hem de bu sefer uzun süreliğine…

Eagle vs Shark, Boy, Hunt for the Wilderpeople, What We Do In the Shadows, Thor: Ragnarok ve son olarak da vizyon tarihini beklediğimiz Jojo Rabbit gibi filmleriyle günümüzün en yetenekli yönetmenlerinden biri olduğunu kanıtlayan Taika Waititi’nin yönetmen koltuğunda oturduğu, Leonardo DiCaprio’nun da yapımcılığını üstlendiği film; bu sefer bizzat Waititi tarafından ertelendi.

Akira’nın senaryosu üzerinde çalışan ekibin yoğun çalışmalarına rağmen programda yaşanan gecikme ile yine yönetmenliğini üstlendiği Marvel’in ‘Thor 4’ filminin prodüksiyonun çakışması sonucu Akira live-action projesini bir kaç yıl ertelemek zorunda kaldığını açıklayan Waititi, “Panik yok. Yinede başaracağız” sözleriyle projeden vaz geçmeye niyetinin olmadığının altını çizdi.

2012’den beri üzerinde konuşulan ama bir türlü tam anlamıyla hayata geçemeyen proje, bundan önce de Taika Waititi’nin Japon aktörler arasından başrol seçmeye çalışması sonucu yaşanan gecikmeyle gündeme gelmiş ama olayın aslında yaratıcı konulardaki anlaşmazlıklardan kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.