alfonso cuaron, yeni dizilerini apple tv+ için hazırlayacak

alfonso cuaron, yeni dizilerini apple tv+ için hazırlayacak


beyazperdeden televizyona


Geçtiğimiz seneye Roma filmi ile sinema dünyasına damga vuran ve ödül koleksiyonu için yeni bir vitrin almak zorunda kalan Alfonso Cuarón, uzun zamandır bahsettiği dizi projeleri için Apple TV+ ile anlaştı. Daha önce M. Night Shyamalan, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Jason Momoa gibi isimlerle anlaştığını duyuran Apple TV+, başarılı yönetmene sınırsız özgürlük sunacak.

Children of Men, Gravity, Y tu mamá también gibi başarılı yapımlara imza atan ve sinema dünyasının önemli figürlerinden biri haline gelen Cuarón, 2018 yılına Roma filmi ile damga vurmuş, hem En İyi Yönetmen hem de En İyi Görüntü Yönetmeni Oscarı’nı kazanarak bir ilke imza atmıştı. Apple TV+ ile beş yıllık bir anlaşma yapan başarılı yönetmen, bu anlaşma kapsamında kendi yapım şirketi Esperanto Filmoj ile 1 Kasım’da açılacak Apple TV+ için yeni diziler hazırlayacak. Cuarón ayrıca yeni filmleri konusunda istediği stüdyo ve dijital platformlarla çalışabilme özgürlüğüne sahip olacak.

Yönetmenlik kariyerinin başlarında memleketi Meksika’da Hora Marcada dizisinde yönetmen koltuğuna oturan Cuarón, 2014’te bu sefer yapımcı koltuğunda yer aldığı Believe dizisinin ilk bölümü için kamera arkasına geçmişti. Cuarón imzası taşımasıyla heyecan yaratan Believe, sadece bir sezon yayında kalabilmişti.

Cuarón’un yeni projeleri hakkında henüz bir detay paylaşılmadı. Ancak yönetmenin bir süredir hazırlık aşamasında olan korku türündeki dizisinin bu projeler arasında yer alması bekleniyor. Bir tarikatın ortaya çıkma hikayesine odaklanacağı söylenen bu dizi ilk duyurulduğunda başrolde Casey Affleck’in yer alacağı açıklanmıştı ama Affleck cephesinden bu iddiaları doğrulayan bir açıklama gelmedi.