bill murray, kendi adına düzenlenen ödül töreninde uyuyakaldı

bill murray, kendi adına düzenlenen ödül töreninde uyuyakaldı


tipik bill murray


Sinema dünyasının kendine has isimlerinden Bill Murray, Roma Film Festivali’nde kendisine verilecek Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü, etkinliğin basın toplantısında uyuya kaldığı için kaçırdı. “Böyle bir olay sinema dünyasında kimin başına gelebilir?” sorusu için zaten ilk akla gelen isim olan Murray, böylece bir kez daha kimseyi şaşırtmadı.

Cumartesi akşamı gerçekleşmesi planlanan etkinlik için doğru zamanda doğru yerde olmaya çok yaklaşan ama bunu başaramayan Murray, panelin daha sonra gerçekleşen Close Encounter isimli konuşmasında Wes Anderson ve festival direktörü Antonio Monda’ya eşlik etti. Bugüne kadar 9 filmde birlikte çalıştığı Murray’den övgüyle bahseden Anderson, Murray ile 1998’de vizyona giren Rushmore setinde ilk tanıştığı döneme dair ilginç bir anıyı anlattı.

Anderson, Murray’nin setteki çalıların arasından bir anda ortaya çıktığını ve bir anda peşinde 10-12 takım elbiseli adamın belirip onu kovalamaya başladığını anlattı. Anderson’ın bu kişilerin kim olduğunu soruşturması üzerine ise Bill’in set aralarında gittiği köşedeki Jaguar bayiinin satış temsilcileri olduğu ortaya çıkan bu adamların, çekim arasında test sürüşü yapan Murray’nin bütün ekibi bir şekilde peşine takmayı başardığını anlattı.

20 yıldan uzun süredir Anderson’la The Grand Budapest Hotel, Isle of Dogs ve Moonrise Kingdom gibi yapımlarda çalışan Murray, Wes Anderson’ın bir sonraki filmi The French Dispatch’in de kadrosunda yer alıyor.