bunu da mı bunlar çekmiş dedirten fox searchlight videosu ayağınıza geldi

bunu da mı bunlar çekmiş dedirten fox searchlight videosu ayağınıza geldi


fox searchlight, 25 yıllık serüvenini videoyla kutluyor


Avrupa sineması, art house ve bağımsız filmlerin yapımında büyük rol oynayan 1994 kuruluşlu Fox Searchlight, bu senenin Mart’ında Disney tarafından satın alındığında film severleri korkutmuştu. Disney’in bir takım müdahalelerle stüdyonun işleyişini bozması ya da genel çizgisinden çıkarması hala olası bir senaryo olarak masada dururken Searchlight, hepimizin bildiği ve sevdiği filmlerle dolu bir videoyu YouTube’da paylaştı.

Videoda şirketin Oscarlı yapımları ve ödüllü filmlerinden Birdman, Twelve Years A Slave, Slumdog Millionaire gibi filmlerin yanında bağımsız yapımlara da yer veren stüdyo geniş filmografisini gözler önüne seriyor. Şu ana kadar 153 Oscar adaylığı ve 39 ödülü bulunan Fox Searchlight, görünüşte daha ufak hikayeleri ustalıkla anlatan filmlere alan açmanın önemini de bu videoyla hatırlatmış oluyor.

Boys Don’t Cry’dan The Shape of Water’a kadar her telden çalan filmografisiyle gönüllerde taht kuran stüdyonun Disney tarafından mayasının bozulmaması dileğiyle videonun linkini aşağıya salıyoruz.