cannes’dan ödüllerle dönen beanpole filminden fragman

cannes’dan ödüllerle dönen beanpole filminden fragman


leningrad yolcusu kalmasın


Bu sene Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış Bölümü’nde, En İyi Yönetmen ve FIPRESCI ödüllerini kazanan Beanpole filminden ilk fragman yayınlandı.

Sinema dünyasına 26 yaşında çektiği Tesnota filmiyle giren ve bu çocukta iş var dedirten Kantemir Balagov‘un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Konstantin Balakirev, Andrey Bykov ve Olga Dragunova yer alıyor. Filmin senaryosunda ise yine yönetmen Kantemir Balagov ve Aleksandr Terekhov imzası bulunuyor.

I.Dünya Savaşı’ndan çıkmış 2 genç kadın olan Iya ve Masha’nın hayatlarını yeniden yaratma çabasını anlatan film, bizleri 1945 Leningrad’ına götürüyor. II. Dünya Savaşı’nda uçaksavar topçuları olarak yan yana savaşan Iya ve Masha’nın geçirdikleri bir kaza, ikiliyi birbirlerine yakınlaştırırken aynı zamanda kaderlerini de mühürlemiştir. Acı dolu bir hikaye ve başarılı görsel anlatımla yılın öne çıkan yapımlarından biri olan Beanpole, aynı zamanda Rusya’nın Yabancı Dilde En İyi Film için adayı.

Ocak 2020’de vizyona girmesi planlanan ama ülkemizde film festivalleri dışında izlememiz meçhul gözüken Beanpole’un fragmanı buradan izleyebilirsiniz: