charlie cunningham, 22 şubat 2020’de salon’a geliyor

charlie cunningham, 22 şubat 2020’de salon’a geliyor


yılın kaçırılmaması gereken isimlerinden biri


Sadece bir gitar ve ona eşlik eden bir vokalin ne kadar etkileyici olabileceğinin en güzel cevabını bir konser için kendinizi hazırlayın. Charlie Cunningham, 22 Şubat 2020’de ilk Türkiye konseri için Salon’a misafir oluyor.

Müziğe ilgi duyduğu ilk yıllarda Sigur Rós ve Mogwai gibi isimlerden ilhamını alan Charlie Cunningham; deneysel, indie ve hardcore grupları arasında mekik dokuduktan sonra flamenkoya hayranlık beslemeye başladı ve soluğu İspanya’da aldı. Aldığı iki yıllık flamenko eğitimi ve İspanya’da geçirdiği dönem, İngiltere’ye döndüğünde vermeye başladığı konserlerinin temelini oluşturdu.

Bildiğimiz sevdiğimiz indie-folk melodilerini flamenko tekniğiyle harmanladı ve dikkatleri ışık hızıyla üstüne çeken Cunningham, İlk EP’sinin ardından büyük bir hayran kitlesine kavuştu, 2017’de yayımlanan, yayımlandığı gibi büyük başarı kazanan ilk albümü Lines, BBC Radio 1‘ın favorileri arasına girdi.

Minimum gibi ilk dinleyişte özel olduğu anlaşılan şarkıların bulunduğu albüm, 2018 Pop Ödülleri’nde En İyi Albüm Ödülü’ne layık görüldü. Tıpkı albümü gibi başarılı olan turnesinin ardından arayı açmadan ikinci albümünü yayımladı. 2019 yazında yayımlanan Permanent Way isimli ikinci albüm, Cunningham’ın sade, içe dönük ve güçlü şarkılarının daha da olgunlaştığı bir albüm olarak büyük övgüler aldı. Ülkemizde de Salon’un Peçeteye İstek’lerin vazgeçilmezlerinden Charlie Cunningham, ilk Türkiye konserinde büyük bir iz bırakmaya aday.

Biletler 4 Ekim, yani yarından itibaren Biletix ve İKSV gişede.