chernobyl dizisinin yaratıcısı craig mazin, karayip korsanları’nı baştan çekecek

chernobyl dizisinin yaratıcısı craig mazin, karayip korsanları’nı baştan çekecek


ukrayna’da karayipler'e


Disney’in büyük bir çıkış yakalayan ama gittikçe Akasya Durağı’na bağlayan serisi Pirates of the Caribbean, Disney tarafından tekrar beyazperdeye aktarılıyor. Filmin simgesi haline gelen baş karakterimiz Jack Sparrow’un maceralarını anlatan 5 serilik film, Karayip Korsanları’nın yeniden çevrimi olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

Disney’in göz bebeği olduğu günleri epey geride bırakan Karayip Korsanları, 6 yıllık bir aradan sonra Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales ile gişede elde ettiği başarıdan bağımsız olarak eleştirmenlerce yerden yere vurulmuştu. Serinin gitti noktayı ve sona geldiğini anlayan Disney yöneticileri ise çözümü seriyi baştan tekrar yaratmakta buldu.

Bu yılın en çok konuşulan yapımlarından biri olan ve Emmy ödüllerinde de eli boş dönmeyen dizisi Chernobyl’in yaratıcısı Craig Mazin, projenin başındaki isim olacak. Daha önce can simidi niyetine Deadpool’un senaristlerine sarılan Disney, bu sefer çözümü doğru yerde bulmuş gözüküyor. Filmin senaryosu ise bir kez daha ilk dört filmi yazan Ted Elliot’a emanet. Bu ikilinin ortaya çıkartacağı işi merak ederken, dedikodulara göre Jack Sparrow’a hayat veren Johnny Depp, yüsek ihtimalle yeni seride yer almayacak.

Hali hazırda kariyeri yerlerde sürünen Johnny Depp’in lanetini seriye bulaştırma ihtimali düşünülünce belki de Karayip Korsanları’na dönmemesi daha iyidir diyoruz. Ama her şeye rağmen Craig Mazin’in elinden çıkma ve daha karanlık bir Karayip Korsanları evreni izlemek kesinlikle keyif verici olur.