coldplay’in çifte albümü için geri sayım başladı

coldplay’in çifte albümü için geri sayım başladı


22 kasım’da tüm müzik marketlerde


Uzun bir aradan sonra müzik dünyasına 2 albümle birden döneceğini duyuran Coldplay, albümün çıkış tarihini 22 Kasım olarak duyurdu.

Son dönemde epey hareketli günler geçiren Coldplay’in hayranlarına gönderdiği bir mektupla ortaya çıkan ve içerisinde 22 Kasım 1919 tarihi not düşülmüş metin, aynı zamanda grubun geçtiğimiz günlerde Meksika’da ortaya çıkan gizemli afişini de bir nebze olsa da açıklıyor. “ Son 100 senedir, ya da o civarlarda bir şeyde, ismine Everyday Life dediğimiz şey üzerine çalışıyorduk.” cümlesiyle uzay, zaman, hayat, güneş, ay vs. gibi konularda olacağına dair işaret veren grubun neler karıştırdığını uzun süre sonra merak ilk defa merak ettik.

İlk uzunçalarına “sunrise”, ikincisine “sunset” ismini koyan Grammy ödüllü grup, son albümünü 2015 yılında yayınlanmıştı. Son olarak Los Unidades mahlası altında 3 şarkılık bir EP yayınlayan ve derin bir sessizliğe bürünen Coldplay, görünen o ki 2019’un sonuna 2 albümlük “deneysel” çalışmasıyla damgasını vuracak.

Daha önce albümlerinden birinin beklenmedik şekilde deneysel olacağı açıklanan müzik grubu, Instagram üzerinden albümün gizemini birkaç kat daha arttıracak bir paylaşım daha yaptı: