david fincher’ın yeni filmi mank’ın oyuncu kadrosu belli olmaya başladı

david fincher’ın yeni filmi mank’ın oyuncu kadrosu belli olmaya başladı


amanda seyfried & gary oldman başrolde


Sinema dünyasına The Game, Fight Clup, Se7en, Gone Girl, Zodiac gibi unutulmaz filmler kazandıran David Fincher’ın yeni projesi Mank’ta çalışacağı oyuncu kadrosu yavaş yavaş şekilleniyor.

Son şaheseri Gone Girl’den sonra film çekimlerine ara veren ve Netflix’le yaptığı anlaşma neticesinde Mindhunter, House of Cards, Love, Death & Robots gibi kalitesini belli ettiği yapımlarda birkaç bölüm yönetmenlik ve yapımcılık yapan David Fincher, çekimlerine Kasım ayında başlayacağı siyah beyaz filmi Mank için daha önce Gary Oldman ile anlaştığını duyurmuştu. Gary Oldman’a eşlik edecek isimler ise bugün açıklandı: Amanda Seyfried, Lily Collins, Tuppence Middleton, Tom Burke ve Tom Pelphrey.

Senaryosunu David Fincher’ın babası Jack Fincher’ın 2003 yılında ölmeden önce kaleme aldığı film, sinema tarihinin dönüm noktası kabul edilen Citizen Kane filminin çalkantılı senaryo yazım sürecine ve filmin unutulmaz senaristi Herman Mankiewicz’in hayatına odaklanacak Mank, David Fincher’ın sinema sanatına saygı duruşu niteliğinde bir iş olacak gibi gözüküyor.