dümeni eğlencenin yeni merkezine kırıyoruz: klein wal’da buluşuyoruz

dümeni eğlencenin yeni merkezine kırıyoruz: klein wal’da buluşuyoruz


seyrantepe merkez, eğlensin herkes


Bu Cuma oraya mı gitsek?

Orası artık hep aynı.

O zaman şuraya gidelim?

Şuradan da sıkıldık.

E madem burası olsun.

Burası da çok bozdu.

 

Peki o zaman ne yapalım?

Her hafta sonu aynı soruları sormaktan yorulduk, aynılık girdabı içinde boğulmaktan nefes almayı unuttuk. Kaptan! Can simidini hazırla biz bu gemiyi terk ediyoruz, yeni sulara açılıyoruz. Rotamızı Seyrantepe’ye çeviriyoruz.

Kendine has kimliğiyle ve ağırladığı isimlerle İstanbul’un gece hayatına yeni bir soluk getiren KLEIN, bilinenin dışında, yaratıcı vizyonu ve misyonuyla yoluna devam ederek Türkiye’nin en iyi gece kulüplerinden biri oldu. Elektronik müziğin her türlüsünü dünyanın geri kalanıyla aynı anda takip ederek ünlü DJ ve prodüktörlerin İstanbul’un gece hayatında özgürce kulaç atmasını sağladı.

Harbiye’de başlayan bu eşsiz serüven, çok geçmeden Tepebaşı’na, Bodrum’a ve hatta Çeşme’ye sıçradı ve yoluna KLEIN GARTEN, EVA KLEIN VE SOMMER KLEIN olarak devam etti. Şimdi ise Seyrantepe’yi de içine alarak haritasını biraz daha genişleten KLEIN, 2500 kişilik yeni mekanında, Vadi İstanbul’un hemen karşısında, metronun hafta sonu 24 saat olmasıyla da hangi saatte istersek o saatte gidip gelebileceğimiz KLEIN WAL olarak kaldığı yerden değil, yeni ve güçlü bir başlangıç yaparak yoluna devam ediyor.

Serin sulardan sıcak sulara çılgınca bir atlayış yapıyoruz. 

Boy veriyoruz: Kaliteli müziğin ve dansın etkisiyle ayağınız yerden kesilecek.

Her geçen yıl ismini ve müziğini bir adım ileriye taşıyan Armen Miran, İstanbullu elektronik müzik severlerin son zamanlardaki yeni favorisi.

Yazın hiç bitmediği ya da güneşin hiç batmadığı bir coğrafyanın müziğini gittiği her yere beraberinde götüren Miran, folk ve elektronik müziğin kesişim kümesinde Google görsellerde bile karşımıza çıkabilecek bir isim. Genç yaşına ters orantılı büyüklükteki yeteneğiyle Burning Man kapısını aralayan Miran, elektronik müzikte kulağı bizim coğrafyamızdan tanıdık sesler arayanlara ilaç gibi gelecek.

25 Ekim akşamı Generic Music sunumuyla Klein Wal’ın ilk sezonunun ilk etkinliği olacak Armen Miran biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Elektronik müzik dünyasının on parmağında on bir marifet bulunan isimlerinden biri olan Damian Lazarus, müzik basınının en prestijli dergilerinden Dazed & Confused’da müzik direktörlüğü ve City Rockers plak şirketinde yetenek avcılığından sonra döneminin dans pistlerini sırılsıklam bırakan hitleri Tiga & Zyntherius ve Felix Da Housecat gibi önemli projelerinin de hayata geçmesini sağlayan kişi.

Kulüp kültüründeki kıpırdanmayı ve değişimin kokusunu erkenden alıp 2003 yılında Crosstown Rebels isimli kendi plak şirketini kurarak elektronik müzik dünyasının Yusuf Şimşek kulübü dediğimiz hem label sahibi hem de DJ isimler arasında katılan Lazarus’un, Maceo Plex, Jamie Jones, Seth Troxler, Art Department gibi kalbur üstü isimlere “Bro cumartesi n’apıyorsun?” samimiyetine ulaşması ise çok kısa sürdü.

İbiza after partilerinin taçsız kralı ya da elektronik müziğin harika çocuğu unvanının hakkını sonuna kadar veren Damian Lazarus, İstanbul gece hayatında açtığı sayfalara yeni bir sayfa ekleyecek, Klein Wal’ın 30 Kasım gecesi DJ kabininde yer alacak.

 

HVOB, HVOB, seni başımıza nereden gönderdiler!

2017’de Silk albümünün hemen ardından Sónar İstanbul’da izleme şansı yakaladığımız ve festivalin en etkileyici canlı performanslarından biriyle bizleri çarpan HVOB, Anna Müller ve Paul Wallner’ın 2012’den bu yana sürdürdüğü electro-pop/techno projesi.

Son altı yıla dört albüm sığdıran ikili; vazgeçmek, elvedalar ve yeni başlangıç temalarında dolaşan şarkılarıyla aklımızda anılar, gözlerimizde yaşlarla bizleri dans ettirmeyi başaracak kadar iyi. 16 Kasım’da Klein Wal’a misafir olacak ikili live-club setleri ile zamanı iki saatliğine ağır çekime alacak.

 

Bitti mi, bitmedi….

Tale of Us, Dixon, Tiga, Agoria ve John Digweed gibi isimler tarafından şarkıları remix’lenen melodic ambient techno üçlüsü Agents of Time 26 Ekim’de, bir araya gelmeden önce ayrı ayrı sürdürdüğü deep ve melodik müzik tutkularını “E niye birlikte çalmıyoruz ki?” aydınlanmasıyla birleştiren Frankey & Sandrino 31 Ekim yani Halloween gecesinde, geçtiğimiz yaz boyunca Heart Ibiza’da Muse isimi etkinlik serisi ile adanın en çok konuşulan DJ’lerinden olan Lehar, bu etkinlikteki müzikal partneri ve yine Diynamic Music ailesinin üyelerinden Musumeci ile Chicago House ve Detroit Techno tarzlarından aldığı ilhamlarla, kendi eklektik tarzını yaratan Enzo Elia 1 Kasım Cuma gecesi, 2006 yılından beri Diynamic ailesinin önemli üyelerinden biri olan ve mix konusundaki hassasiyetiyle ün yapmış HOSH, 9 Kasım’da; Yunanistan’ın yerli ve milli DJ’i Valeron ise dinleyenlere bu topraklardan da tanıdık gelecek pop, etnik, yer yer minimal müziği de içine katan melodilerle Klein Wal’ın son sürat başlayan ilk sezonunda yer alacak ilk isimler.

 

İyi haber: Mekan büyük, isimler büyük.

Daha iyi haber: Early bird döneminde fiyatlar oldukça düşük.

Hızlı hamle yapan daima kazanır. Böylesine çekici ve yeni bir mekanda eğlenmek için early bird dönemlerini kaçırmayıp, büyük isimleri gayet makul fiyatlara dinleyip, mis gibi eğlenebilirsiniz. Instagram story’lerinizde havanızı dilediğiniz gibi atabilirsiniz.

Rota oluşturuldu: Seyrantepe 

“Altı üstü birkaç saat eğleneceğiz, düştüğümüz hale bak. Trafiğe takıldık, eğlenceden mahrum kaldık.” İsyanlarıyla geceniz geçiyorsa, o saatlerde trafiğin t’sinin bile uğramadığı Seyrantepe’ye siz uğrayın.

Vadi İstanbul’un hemen yanında olan KLEIN WAL’a ulaşmak çok basit. Özel aracınızla trafiğe takılmadan mekanda olabilirsiniz. Ayrıca ulaşım alternatifi de sadece bununla sınırlı değil. Cuma ve Cumartesi günleri 24 saat hizmet veren Hacıosman-Yenikapı metrosunun Seyrantepe durağında inip, Havaray’a aktarma yapabilirsiniz. Sonrasında ise dakikalar içinde mekandasınız. Beni aktarmalarla uğraştırma, bana taksi tut diyorsanız o da kolay. Cihangir, Kadıköy, Galata, Harbiye, Mecidiyeköy gibi merkezi lokasyonlardan taksi kullanarak 10-15 dakika içinde mekana ulaşabilirsiniz.

O zaman yelkenler fora diyoruz, hafta sonları KLEIN WAL’da buluşuyoruz.