foundation’ın ilk bölümünü kimin çekeceği belli oldu

foundation’ın ilk bölümünü kimin çekeceği belli oldu


rupert sanders ile galaktik yolculuk


Netflix’in uykusuz gecelerinin sebebi, streaming savaşlarını başlatan Apple TV+ ve HBO Max ile ilgili her gün yeni haberler geliyor. Yüklü cephaneyle gelen ikiliden bu sefer Apple TV+ bizleri heyecanlandıran bir işe imza attı. Isaac Asimov’un kült bilim-kurgu romanı, Star Trek serisinin ilham kaynağı Foundation‘ı televizyona uyarlayacak Apple TV+, dizinin pilot bölümünü yönetmesi için Ghost in The Shell filmiyle beğeni toplayan Rupert Sanders ile anlaştı.

Foundation için geçtiğimiz günlerde Chernobyl, Mad Men, Fringe gibi başarılı yapımlarda gördüğümüz Jared Harris ve Hobbit serisinin Thranduil’i Lee Pace ile anlaştığını duyuran Apple TV+, toplam yedi kitaptan oluşan Foundation serisiyle Samanyolu galaksisine yayılmış insanların kurduğu Galaktik İmparatorluk’u merkezine alan bir hikaye anlatacak.

Hikayenin ana kahramanı ise tarih ve matematik bilimlerini birleştirerek geleceği görme yeteneğine sahip olan Hari Seldon. Yaptığı hesaplamalar neticesinde binlerce yıl sonra imparatorluğun çökeceğini gören Seldon, imparatorluğun yani bir nevi insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için seçilmiş kişilerle zorlu bir yolculuğa atılıyor. Fakat bu yolculuğun önündeki tek engel tarihin doğal akışı değil, başka bir gezegenden gelen ve Seldon’ın planlarını sekteye uğratan başkaları da olacaktır.

Çekimlerine 2020’den önce başlanmayacak yapım, başrol oyuncuları ve çiçeği burnunda yönetmeni ile şimdilik bütün adımları doğru şekilde atıyor. Bakalım dizi, yayın tarihine kadar bu şekilde gitmeyi başarabilecek mi?