hbo’nun iddialı dizisi his dark materials’tan yeni fragman

hbo’nun iddialı dizisi his dark materials’tan yeni fragman


4 kasım’da ekranlarda


Son yıllarda fantastik edebiyatın dizi ve film sektörünü beslediğine sıkça şahit oluyoruz. Önümüzde televizyon tarihinin en başarılı yapımlarından biri olan Game of Thrones ve The Lord of the Rings gibi başarılı örnekler var. Buradaki madeni keşfeden stüdyolar, birkaç senedir fantastik edebiyatın popüler eserlerini televizyona uyarlamak konusunda oldukça hevesli. Game of Thrones ile yakaladığı başarıyı sürdürmek isteyen HBO ise Philip Pullman’ın ödüllü üçlemesi His Dark Materials ile bu konuda iddialı adımlar atıyor.

Yetim bir çocuk olan Lyra’nın büyü, teknoloji ve bilimin iç içe geçtiği paralel bir evrendeki hikayesini mercek altına alan dizide kahramanımız, arkadaşını bulmak için kendisine verilen altın pusulayı takip ederek paralel evrenler arasında bir yolculuğa çıkıyor. Kaçırılan çocukları ve esrarengiz güçleri içeren şeytani bir komplonun ortasına düşecek Lyra’nın başından geçenleri HBO + BBC kalitesiyle izleyeceğiz.

Jack Thorne tarafından senaryosu yazılan dizinin yönetmen koltuğunda The King’s Speech ile Oscar kazanan Tom Hooper yer alıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ise Andrew Scott, Dafne Keen, Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, James McAvoy, Clarke Peters ve James Cosmo var.

His Dark Materials 4 Kasım’da HBO’da başlayacak. Dizinin yeni fragmanı hemen burada.