jack white bernie sanders için çaldı, söyledi, verdi, veriştirdi

jack white bernie sanders için çaldı, söyledi, verdi, veriştirdi


trump'a diss atma şenlikleri


2020 ABD seçimlerinde demokratların başkan adayı olması beklenen Bernie Sanders, sofistike müzik zevkini, kampanya şarkısı için John Lennon’ın Power To The People‘ını seçerek göstermişti. Coşkulu mitinglerine bir yenisini de Detroit’te ekleyen Sanders, bu sefer sahneye Jack White ile çıktı.

The Raconteurs ile turnesine Bernie Sanders’a destek vermek için kesen Jack White, şarkılarını Detroit’te okuduğu lisede seslendirdi. Kısa süre önce Donald Trump’a hicvettiği Icky Trump tişörtleriyle gündem olan White, ” Hiçbir partiye bağlı değilim, ülkemizin sorunlarını dinliyorum ve kim bana yalan söylüyor kim doğruyu söylüyor ona bakıyorum. Sanders, bana doğruyu söyleyen ve güvenebileceğim biri.” diyerek Sanders’a neden destek verdiğini açıkladı.
Konserine Boarding House Reach’ten Corporation şarkısıyla başlayan White, daha sonra The White Stripes’tan Icky Thump ve Connected by Love şarkılarıyla mesaj vermeye devam etti. İkonik şarkı Seven Nation Army ve Bob Dylan’dan Licence to Kill ile konserisini kapatan White, Licence To Kill şarkısının Trump’ı hatırlattığını söyledi.
İşte Jack White’ın Bernie Sanders’a destek konserinden ufak bir kesit:

View this post on Instagram

JACK WHITE @berniesanders rally! #hipindetroit

A post shared by Hip in Detroit (@hipindetroit) on

Performansın tamamını bozuk ses kalitesiyle de olsa videonun ilk 20 dakikasında bulabilirsiniz.