jill soloway, uzaya çıkan ilk abd’li kadın astronotun hikayesini anlatacak

jill soloway, uzaya çıkan ilk abd’li kadın astronotun hikayesini anlatacak


transperent ve six feet under yapımcısından


80’li yılların Amerikan kültürüne damgasını uzay teması, edebiyattan müziğe, sinemadan resime kadar her sanat dalının beslendiği bir kaynak haline gelmişti. Hollywood, son birkaç senede çıkan Ad Astra, Lucy in the Sky, First Man ve Proxima filmleriyle uzay temasına geri dönüş yapmış görünüyor.

Görünüşe göre uzayda anlatılacak hikayeler bitmiş değil. Emmy ödüllü komedi dizisi Transparent’ın yönetmen koltuğunda oturan Jill Soloway, uzaya çıkan ilk ABD’li kadın astronot Sally Ride‘ın hikayesini anlatmak için Ride filmiyle kameranın arkasına geçecek. Orijinal hikayesini Krystin Ver Linden‘ın yazdığı Ride, Cassie Pappas tarafından senaryolaştırılacak. Lionsgate film şirketinin başkanı Nathan Kahane, “Sally Ride bir Amerikan kahramanı, tüm yaşamı ve kariyeriyle bizlere ilham veren bir ikon. Jill Soloway ve yapımcı ekibimizle Sally’nin inanılmaz hikayesini onu onore edecek bir şekilde anlatacağız.” yorumunu yaptı.

Şu sıralar oldukça meşgul bir isim olan Jill Soloway’in kısa süre önce çizgi roman karakteri Red Sonja‘nın beyazperdeye uyarlanma macerasında yönetmenlik yapacağı açıklanmıştı. Julianne Moore’un Mothertrucker filminde de yönetmen ve senarist koltuğunda oturacak Soloway’in ilk olarak hangi projeye girişeceği henüz belirsiz. Dolayısıyla Ride filmiyle ilgili henüz bir yayın tarihi de netleşmiş değil.