maniac cop serisi nicolas winding refn tarafından hbo için televizyona uyarlanıyor

maniac cop serisi nicolas winding refn tarafından hbo için televizyona uyarlanıyor


los angeles, we have a problem


William Lustig’in 90’lı yıllara damgasını vuran film serisi Maniac Cop, televizyona uyarlanıyor. Only God Forgives, Drive, Bronson gibi yapımlarıyla hatırladığımız Nicolas Winding Refn ve John Hyams’ın yönetmen koltuğunu paylaşacağı dizinin yayın hakları HBO ve Fransız kanalı Canal+ tarafından satın alındı.

2017 yılında Maniac Cop’ı film olarak çekmek istediğini fakat bu projeyi hayata geçiremediğini anlatan Nicolas Winding Refn: “John Hyams’in her zaman hayranıydım. Birkaç yıldır Maniac Cop filmlerini birlikte çekmekten bahsediyorduk. Bu proje için çalışmaya devam ettikçe yarattığımız dünyanın sandığımızdan daha derin olduğunu farkettik. Bu dizi tam anlamıyla bir aksiyon ve korku yolculuğu olacak.” dedi.

Henüz yayınlanacağı tarih belli olmayan dizi, Los Angeles’ta polis üniformalı bir katilin sokaklarda masum insanları öldürmesini konu ediyor. Katil, hem işlediği cinayetlerle şehirde büyük bir paniğe sebep olmakta hem de insanların polise olan güvenini kaybetmesine yol açmaktadır. Kaos içindeki şehirde yaşayan insanlar zamanla şu soruyu sormaya başlar: “Acaba katilin doğaüstü güçleri mi vardır?“

Larry Cohen’in yazıp William Lustig’in yönettiği 1998 yapımı ilk Maniac Cop filmi büyük bir sükse sağlamasa da devam filmleri Maniac Cop 2 ve Maniac Cop III: Badge of Silence ile Maniac Cop serisi sinema dünyasının kült eserlerinden birine dönüşmüştü. Uzun yıllar sonra televizyona uyarlanacak yapımın yayın tarihi gibi oyuncu kadrosu da henüz belli değil.