martin scorsese joker’i yönetmeye çok yakınmış

martin scorsese joker’i yönetmeye çok yakınmış


e bir tane de siz yapın?


Joker’in yönetmeni Todd Phillips, film için esin kaynakları arasında Martin Scorsese’yi göstere dursun; Joker ve Scorsese arasındaki ilginç bir detay ortaya çıktı.

2017 yılında Warner Bros. ve Martin Scorsese flörtüyle ilk adımları atılan Joker filminde Todd Phillips’in yönetmen, Scorsese’nin de yapımcı koltuğunda oturacağı açıklanmıştı. Zaman içinde yaşanan gelişmeler ve ortaya çıkan daha cazip tekliflerle projeden kopan Scorsese, meğer Todd Phillips’in oturduğu yönetmenlik koltuğu için düşünülen ilk isimmiş. Kendisinin de sıcak baktığı hatta bir dönem kapalı kapılar ardında yönetmenlik görevini de yürütürken projede yer almaktan vaz geçen Scorsese, koltuğunu tamamen Todd Phillips’e bırakmış.

Warner Bros. cephesinden bu iddalarla ilgili bir açıklama gelmedi. Ama Joker’in Scorsese’nin 80’li yıllarda çektiği Taxi Driver, Raging Bull ve The King Of Comedy filmlerinden esinlenmesi bize Scorsese’nin yapımcılıktan biraz daha fazlasını istediğini düşündürdü.

Her şeye rağmen Todd Phillips elinden çıkan Joker, başarısını hem gişe rakamları hem de aldığı olumlu yorumlar ve ödüllerle şimdilik kanıtlamış oldu. E zaten Scorsese elinden çıkacak ve Taxi Driver, Raging Bull, The King Of Comedy gibi yapımlardan esinlenen bir Joker filminin kötü olma ihtimali de yok. Yani her türlü kazanan biz oluyoruz.