martin scorsese, marvel filmleri hakkındaki açıklamalarında geri vites yaptı

martin scorsese, marvel filmleri hakkındaki açıklamalarında geri vites yaptı


bu sefer politically correct


Uzun süredir sinema dünyasını işgal eden “Marvel filmleri adam mıdır?” tartışmalarını başlatan ve ardından ortalıktan kaybolan Scorsese, cinayet mahalline geri dönerek Marvel filmleri ile ilgili yeni yorumlarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Entertainment Weekly’ye röportaj veren Scorsese, konu Marvel tartışmalarına gelince şunları söyledi: ” Diyelim ki bir aile eğlence parklarına gitmek istiyor, bu güzel bir şey. Çizgi romandan uyarlanan filmler, bu eğlence, tema parklarının sinema evrenindeki tezahürü. Bu filmler sanatın yeni bir formu, normal sinema filmleri gibi değiller. Sinema değişiyor, artık çok fazla para kazanılıyor ve çok fazla film yapılıyor. Bu keyifli bir şey fakat bunlar olurken, benim asıl korkum bu filmlerin beyazperdeyi tamamen işgal etmesi ve bağımsız sinemanın ya da normal filmlerin sinemadan dışarı itilmesi. Greta Gerwig, Paul Thomas Anderson ve Noah Baumbach gibi yönetmenleri gözardı edemeyiz.” diyerek tartışmaların daha da büyümemesi için politik bir yorumda bulundu.

Scorsese’in örnek verdiği isimlerden Greta Gerwig Little Woman, Noah Baumbach’da Marriage Story ile yılın merakla beklenen yapımlarına imza atan iki isim.

Konuya dönecek olursak Francis Ford Coppola, Ken Loach, Disney CEO’su Bob Iger, Jon Favreau, Sameul L. Jackson, James Gunn gibi isimlerin dahil olduğu, Team Scorsese vs Team Marvel’ın lise münazaralarını andıran tartışmasına belki de Scorsese bu politik açıklamalarıyla son noktayı koymuş oldu.